Έχει κατακτήσει την 8η θέση στη λίστα με τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες παγκοσμίως και τη 2η στην αντίστοιχη λίστα των λευκών ποικιλιών! Καλιφόρνια, Αφρική, Αυστραλία & Ν. Ζηλανδία πίνουν κρασί στο όνομά του και το καλλιεργούν με μανία. Επειδή λοιπόν καλλιεργείται παγκοσμίως, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή αλλά και την τεχνική οινοποίησης που επιλέγει ο οινολόγος.
Ναι, είναι μια από τις πιο αγαπημένες ποικιλίες διεθνώς. Ναι, το ξέρουμε από πρώτο χέρι, πως έχεις δοκιμάσει πάρα πολλά Sauvignon Blanc. Ναι, μετά από δοκιμή 7 διαφορετικών, σου λέμε πως θα γίνεις ειδήμονας της ποικιλίας και θα μπορείς άνετα να μαντέψεις τόπο παραγωγής και στυλ οινοποίησης!
Τί θα δοκιμάσεις:
- Sauvignon Blanc Gabrielskloof απο τη Νότια Αφρική
- Grand Bateau Blanc απο το Bordeaux
- Sancerre Comte Lafond απο το Λίγηρα
- Astrolabe Sauvignon Blanc απο το Marlborough - Νέα Ζηλανδία
- Te Muna Sauvignon Blanc απο το Martinborough - Νέα Ζηλανδία
- Cono Sur 20 Barrels απο τη Χιλή
- Ντρούμο Κτήμα Κυρ-Γιάννη απο το Αμύνταιο
Η Τίνα Παπασίνου (Απόφοιτος WSET Diploma, Εισηγήτρια στο WSPC) θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει και να σου εξηγήσει ότι χρειάζεται!
Το κόστος συμμετοχής είναι 55 (Super early bird 40€ έως και 26/4, early bird 50€ έως και 3/5)και οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες
Έναρξη σεμιναρίου γευσιγνωσίας: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στις 19:00-21:00
Περισσότερες πληροφορίες στο 211 8508688 (10:00 - 18:00) ή στο [email protected]
Botilia.gr, Λυκούργου 235 Γ2, Καλλιθέα