MAS DEL PERIE - FABIEN JOUVES
Στο χωριό Trespoux-Rassiels, το Mas del Perie καταλήγει στους αμπελώνες Cahors από το ύψος 320μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όταν ο Fabien Jouves έφτασε στο κτήμα το 2006, σκόπευε να μετακινήσει τις γραμμές της ιστορικής ονομασίας του Cahors και να συνδυάσει τη φινέτσα με την αγνότητα του Malbec. Με φιλοδοξία και επιμονή, ξεκινά μια μακρά διαδικασία ανύψωσης των εδαφών, μετατροπή σε βιοδυναμική καλλιέργεια, μακρά ωρίμαση με τις ζύμες στο βαρέλι και τώρα αμφορέα. Σήμερα, ο Fabien Jouves είναι ο αμπελουργός που ξέρει ακριβώς το terroir του και έγινε μια από τις καλύτερες αναφορές για την ονομασία του Cahors