Ο μεγαλύτερος εχθρός του κρασιού είναι η οξείδωση! Προκαλείται από την εκτεταμένη επαφή του με τον αέρα, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται. Η αλλοίωση ξεκινά από την πρώτη κιόλας ημέρα ανοίγματος του μπουκαλιού και το κρασί χάνει σταδιακά τόσο τα αρωματικά όσο και τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Εξαιτίας αυτού, έχει επικρατήσει η άποψη πως αν ένα μπουκάλι ανοιχτεί, πρέπει και να αδειάσει άμεσα.
Ο πλέον σύγχρονος τρόπος συντήρησης των ανοιγμένων φιαλών, είναι η εφαρμογή αζώτου. Το άζωτο, βαρύτερο από τον αέρα κάθεται πάνω στην επιφάνεια του κρασιού αποτρέποντας και εμποδίζοντας πλήρως την επαφή του με τον αέρα. Έτσι, το ανοιγμένο κρασί παραμένει αναλλοίωτο έως και για 20 μέρες ώστε να συνεχίσετε να το απολαμβάνετε μέχρι την τελευταία του γουλιά!
Η αντλία αζώτου Wine Protector θα γίνει πραγματικά το αγαπημένο σας εργαλείο! Ένα μικρό ψέκασμα μέσα στη φιάλη αρκεί για να διατηρήσει το κρασί σας ανέπαφο για έως και 20 μέρες. Κλείστε το μπουκάλι με τον φελλό ή οποιοδήποτε πώμα και μείνετε ήσυχοι ότι το αγαπημένο σας κρασί δεν κινδυνεύει άμεσα από την οξείδωση.
Για τη χρήση του Wine Protector, απαραίτητες είναι οι αμπούλες αζώτου.