Η Clase Azul Plata είναι η πιο αγνή εκδοχή όλης της σειράς Clase Azul και αποτελεί το θεμέλιο για την παραγωγή όλων των υπολοίπων. Προέρχεται από την μπλε αγαύη που καλλιεργείται στο Los Altos de Jalisco, εκεί που το χαρακτηριστικό κοκκινωπό έδαφος της περιοχής και οι κλιματικές συνθήκες, δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο φυτό. Ο Master Distiller βάζει όλη του την μαεστρία, όχι για κάτι πολύπλοκο, αλλά για να αποτυπώσει στην τεκίλα, την πιο αληθινή και μη επεξεργασμένη καθαρή γεύση της μπλε αγαύης. Και αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο έργο!
Η Clase Azul Plata μαγειρεύεται αργά στους παραδοσιακούς φούρνους για 72 ώρες και εμφιαλώνεται χωρίς καμία παλαίωση, σε διαφανή και πολύ κομψή φιάλη, που σε προετοιμάζει για το κρυστάλλινο περιεχόμενο και την καθαρότητα των γεύσεων.
Στο ποτήρι είναι διαυγής και κρυστάλλινη με ασημί ανταύγειες. Φρέσκα αρώματα από έλαια πορτοκαλιού, λεμονιού, κίτρου και lime. Τα βοτανικά αρώματα από δυόσμο και μέντα ενισχύουν τη φρεσκάδα, ενώ οι διακριτικές νότες βανίλιας δημιουργούν μια ισορροπία. Έχει ελαφρύ σώμα, με αρώματα από πράσινο μήλο, λεμόνι, μέντα και νότες τροπικών φρούτων και πράσινου τσαγιού που επιμένουν στην επίγευση.