Το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου Τρικαλινός είναι ένα κορυφαίο, γαστρονομικό προϊόν που απευθύνεται σε όσους ξέρουν να τρώνε και να πίνουν καλά. To αυγοτάραχο προέρχεται από τα αυγά του θηλυκού κέφαλου ή αλλιώς, μπάφα, τα οποία παστώνονται και έπειτα στεγνώνουν στον αέρα.
Η εταιρία Τρικαλινός είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που περνάει από γενιά σε γενιά. Το 1856 ξεκίνησαν όλα, όταν τα αδέρφια Ζαφείρης, Νίκος και Γιώργος άρχισαν να καταπιάνονται με το αυγοτάραχο του Αιτωλικού. Σήμερα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους κάνουν ίσως το καλύτερο αυγοτάραχο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο το ότι βρίσκεται στις καλύτερες κουζίνες αστεράτων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο!
Έχει σφιχτή υφή και πλούσια γεύση που μοσχοβολάει θάλασσα. Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο αφού αφαιρέσεις το κέρινο περίβλημα και το κόψεις σε λεπτά φετάκια. Επίσης μπορείς να το προσθέσεις σε πάστα και ριζότο, στο τέλος του μαγειρέματος.
Ιδανικά, συνόδευσε το με Champagne, Ασύρτικο ή Riesling.
* Όλα τα Deli ψυγείου, αποστέλλονται σε ιδανικές συνθήκες, με ειδικά αυτοκίνητα-ψυγεία εντός Αττικής και δεν είναι διαθέσιμα για αποστολή εκτός Αττικής.