Από αγελαδινό γάλα, που παλαιώνει για τουλάχιστον 4 μήνες αλλά συνήθως φτάνει τους 12 μήνες. Το τυρί αποκτά σκληρή υφή που θυμίζει παρμεζάνα και πολύ έντονη γεύση και άρωμα.
Οι επιλογές για συνδυασμό με κρασί πιάνουν τα δυο άκρα: γλυκά κρασιά ή ρωμαλέα κόκκινα. Στην πρώτη περίπτωση σερβίρουμε το Σαν Μιχάλη με αποξηραμένα σύκα, σταφίδες, καρύδια και μέλι και πίνουμε ένα γλυκό κρασί από Ρωμέικο. Στη δεύτερη, το σερβίρουμε με φρέσκα σύκα και πίνουμε μια πληθωρική Μαυροδάφνη.
Bonus tip: Μουλιάζουμε λιαστές τομάτες σε νερό, να μαλακώσουν καλά και τις γεμίζουμε με ένα μικρό κομμάτι Σαν Μιχάλη. Τις βουτάμε σε κουρκούτι και τηγανίζουμε. Ανοίγουμε ένα παλαιωμένο Ασύρτικο ή μια Γουμένισσα.
* Όλα τα Deli ψυγείου, αποστέλλονται σε ιδανικές συνθήκες, με ειδικά αυτοκίνητα-ψυγεία εντός Αττικής
Τα Deli ψυγείου δεν αποστέλλονται εκτός Αττικής.