ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Superior Red 2021 - Quinta do Crasto
Quinta do Crasto

SUPERIOR RED 2021 - QUINTA DO CRASTO

  Douro, Πορτογαλία
€21,70
€19,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φρέσκο, φρουτώδες, σκέτη απόλαυση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Βάλε ένα ποτήρι Crasto Superior Tinto 2021, κλείσε τα μάτια και τσούπ! Βρέθηκες αυτόματα στο Douro να απολαμβάνεις τα ονειρικά αμπελοτόπια και να γεύεσαι τον πιο φρέσκο και νόστιμο συνδυασμό κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Το κρασί αυτό, είναι σκέτη απόλαυση και η χρονιά 2021 θεωρείται η top για την περιοχή!

Το Quinta do Crasto βρίσκεται σε προνομιακό σημείο στην οριοθετημένη περιοχή Douro στη Βόρεια Πορτογαλία, και ανήκει στην οικογένεια της Leonor και του Jorge Roquette για περισσότερο από έναν αιώνα. Όπως όλα τα άλλα μεγάλα κτήματα Douro, το Quinta do Crasto χρονολογείται πολύ πίσω στην αρχαιότητα και λέγεται ότι παράγει κρασί από το 1615!  Το όνομα Crasto προέρχεται από το λατινικό castrum που σημαίνει «Ρωμαϊκό φρούριο». Σήμερα διαθέτει 74 εκτάρια υποδειγματικών αμπελώνων, όπως ο Vinha Maria Teresa,  Vinha dos Cardanhos de Cima και Vinha da Ponte, που προσφέρουν κρασιά μοναδικής ποιότητας και χαρακτήρα. Παράγει λευκά και κόκκινα κρασιά Douro,  premium κρασιά Port και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, που κάθε χρόνο τραβούν τα βλέμματα των οινοκριτικών σαν μαγνήτης, ενώ ανήκει στη λίστα World's Best Vineyards, κατέχει την πρώτη θέση στην Πορτογαλία.

Το Crasto Superior Tinto 2021 προέρχεται από ένα χαρμάνι των ποικιλιών Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo) και Sousao, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του Quinta da Cabreira στα 150 με 250m υψόμετρο. Τα ποσοστά κάθε χρονιά αλλάζουν ανάλογα με την καλύτερη ωρίμανση που δίνει στην κάθε μια, ο ΒΑ προσανατολισμός τους. Η ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή διατηρεί τα αρώματα, ενώ η 12μηνη παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δίνει τα απαραίτητα βανιλάτα αρώματα που το εκτοξεύουν γευστικά.

Να ξέρεις πως το Crasto Superior Tinto 2021 είναι από εκείνα που δεν θα χορταίνεις να καταναλώνεις. Στο τραπέζι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, αλλά η πιθανότητα να πιείς και ένα μπουκάλι έτσι απλά είναι τεράστια οπότε για καλό και για κακό βάλε 2-3 στο καλάθι σου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το χρώμα του είναι μέτριο ρουμπινί. Στη μύτη, είναι πολύ εκφραστικό με τα κόκκινα και μαύρα φρούτα να κυριαρχούν. Ένας απόλυτα αρμονικός συνδυασμός από μαύρο κεράσι, φραγκοστάφυλλο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βιολέτα, γλυκάνισο, γλυκόριζα, βανίλια και κανέλα.

Στο στόμα είναι μέτριο (+), άριστα δομημένο και μεταξένιες ταννίνες. Η δροσερή οξύτητα δίνει ακόμα περισσότερη φρεσκάδα. Μαύρο κεράσι, βύσσινο, ώριμη φράουλα, γλυκόριζα, καπνός, βανίλια και μια διακριτική βοτανικότητα, παραμένουν στο στόμα σε μια μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Douro, Πορτογαλία
Ποικιλία Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousao
Αρώματα μαύρο κεράσι, φραγκοστάφυλλο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βιολέτα, γλυκάνισο, γλυκόριζα, βανίλια, κανέλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SUPERIOR RED 2021 - QUINTA DO CRASTO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνόδευσέ το με κόκκινα κρεατικά στα κάρβουνα, χωριάτικο λουκάνικο, παλαιωμένα κίτρινα τυριά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}