Το Edenia Luna έχει το τέλειο όνομα. Εδέμ και φεγγάρι στην ίδια ετικέτα. Ακούγεται μαγικό... και είναι!
Πίσω από το Edenia Luna, βρίσκεται αφενός η Ιωάννα Τσιλιλή, με το καλλιτεχνικό της ταμπεραμέντο, και αφετέρου η ταχύτερα μάλλον ανερχόμενη ελληνική ποικιλία, η Λημνιώνα. Με τον συνδυασμό τους, η επιτυχία ήταν αναπόφευκτη! Αν είσαι φαν των συμπυκνωμένων Βουργουνδέζικων Pinot Noir, το Edenia Luna είναι η ελληνική έκφραση που έψαχνες χρόνια...
Όπως και να 'χει, την Ιωάννα Τσιλιλή την ξέρουμε για δυο πράγματα. Για τα βραβεία που μαζεύει με κάθε βήμα της στο χώρο και για τον φινετσάτο δυναμισμό που έχουν όλα τα δημιουργήματά της. Μετά την πολύχρονη εμπειρία της ως μια από τις πιο πρωτοπόρες και σημαντικές οινοποιούς-αποσταγματοποιούς της χώρας, έφτιαξε το απόλυτα δικό της Boutique οινοποιείο στα Μετέωρα. Επειδή όμως είναι απίστευτα ανήσυχο πνεύμα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη έκπληξη… Αυτό το επεισόδιο πάντως δεν πρέπει να το χάσεις!
Η Λημνιώνα Edenia Luna, ακόμη και αν με την πρώτη εντύπωση από την φιάλη της παραπέμπει σε νεοκοσμίτικο στυλ, έχει όλα τα ευγενή χαρακτηριστικά ενός γαλλικού Pinot Noir! Για τα σταφύλια της ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και η ζύμωση που ακολούθησε έγινε με ολόκληρες τις ρόγες του. Στη συνέχεια πέρασε 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει την πολυπλοκότητα και την συμπύκνωση του!