ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κόκκινο Σε Μαύρο 2023 - Κτήμα Μητραβέλα
Κτήμα Μητραβέλα

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΜΑΥΡΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΜΗΤΡΑΒΕΛΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€11,20
€9,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Βόμβα από κεράσια στο ποτήρι σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κόκκινο Σε Μαύρο από το Κτήμα Μητραβέλα είναι μια πολύ εντυπωσιακή εκδοχή του Αγιωργίτικου. Ένα κρασί που κουβαλάει όλη την αίγλη της ζώνης ΠΟΠ Νεμέα, στην πιο φρέσκια και φρουτένια εκδοχή της, χωρίς ίχνος βαρελιού. Θα το λατρέψεις!

Η ιστορία του κτήματος Μητραβέλα ξεκίνησε το 1828 και είναι από τις παλαιότερες οικογένειες της Νεμέας, από την εποχή που η περιοχή λεγόταν Άγιος Γεώργιος. Το πρώτο οινοποιείο ιδρύθηκε κεντρικά της Νεμέας το 1913 και από τότε ακολούθησε μια εκθετική αύξηση των ιδιόκτητων αμπελώνων και της ετήσιας παραγωγής του. Το Κόκκινο σε Μαύρο γεννήθηκε το 2003 και ήταν το πρώτο Αγιωργίτικο ΠΟΠ Νεμέας δεξαμενής που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Σήμερα η 5η γενιά της οικογένειας συνεχίζει να δείχνει αυτή τη διαφορετική πλευρά της ποικιλίας χαμαιλέοντα, με ένα κρασί που ξεχειλίζει από φρούτο, φρεσκάδα, χωρίς ίχνος βαρελιού και μια σειρά διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις.

Το Κόκκινο σε Μαύρο από το Κτήμα Μητραβέλα δε θα το χορταίνεις. Είναι φρουτένιο, ζουμερό και πολύ νόστιμο. Και το καλύτερο; Θα το απολαμβάνεις χειμώνα-καλοκαίρι, αφού η λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία, του πάει πολύ!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (+)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι πορφυρό. Πλούσια αρώματα από ζουμερά κόκκινα φρούτα, κυρίως κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο καθώς και βατόμουρο. Νότες από λεβάντα και βιολέτα δίνουν έναν επιπλέον εντυπωσιακό χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και δροσερή οξύτητα που προσδίδει φρεσκάδα. Οι ταννίνες δίνουν το παρόν, αλλά σε πολύ καλοδουλεμένη και ισορροπημένη μορφή. Το φρούτο είναι έντονο και στο στόμα, με το κεράσι και το βύσσινο να πρωταγωνιστούν. Ανθικές νύξεις λεβάντας, βιολέτας, γαρίφαλου και καραμέλας δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Η επίγευση είναι μακρά και φρουτώδης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, βατόμουρο, λεβάντα, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΜΑΥΡΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΜΗΤΡΑΒΕΛΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Το απόλυτο Must είναι τα μακαρόνια με κιμά, αλλά δοκίμασέ το και με πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, ή και με vitello tonnato

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}