ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Reine des Montagnes Noire 2023 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

LA REINE DES MONTAGNES NOIRE 2023 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
€25,80
€22,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Βασίλισσα Μαυροδάφνη ανοίγει επιτέλους τα χαρτιά της!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τί θα ήταν ένας βασιλιάς χωρίς τη βασίλισσά του; Ο Γιάννης Παπαργυρίου συμπληρώνει τη σκακιέρα με την πιο δυνατή του φιγούρα και δίπλα στον βασιλιά Le Roi des Montagnes, βάζει τη Μαυροδάφνη επιτέλους στη θέση που της ταιριάζει. Εκείνη της βασίλισσας!

Αυτός ο «απαγορευμένος» καρπός ήταν πάντα το μήλον της έριδος για το Γιάννη Παπαργυρίου. Το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται νομοθετικά η αναγραφή της στην ετικέτα, τον προκάλεσε να ασχοληθεί πολύ μαζί της, ανάμεσα σε πολλούς που ήταν δύσπιστοι και να μην το βάλει κάτω, μέχρι να φτιάξει ένα μεγάλο κρασί, που θα αποδείκνυε το δυναμικό της. Με το La Reine des Montagnes Noire, μας δίδαξε πως αυτό είναι τεράστιο!

Η Μαυροδάφνη προέρχεται από τους αμπελώνες που φυτεύτηκαν το 2016 στα Σοφιανά Κορινθίας, σε υψόμετρο 850 μέτρων. Μετά τον τρύγο γίνεται εκχύλιση 28 ημερών, που δίνει στο κρασί πολύ πλούσια φρουτώδη αρώματα , ενώ στη συνέχεια ζυμώνει σε βαρέλια 400-500 λίτρων με γηγενείς ζύμες, για να μεταφερθεί τελικά σε βαρέλια 1000 λίτρων, όπου παραμένει για 12 μήνες. Η συμπύκνωση, η πολυπλοκότητά και το δυναμικό παλαίωσής της είναι αποστομωτικά, αλλά αυτό ακριβώς είναι που λατρεύουμε στα κρασιά του Παπαργυρίου!

Το La Reine des Montagnes Noire, αποτελεί την τέλεια εξέλιξη του The Black Daphne, το οποίο θα αντικαταστήσει και παίζει τον πραγματικό ρόλο μιας βασίλισσας στη μάχη, έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και τον πιο καθοριστικό!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Πλούσια αρώματα από κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, βύσσινο, βατόμουρο, μύρτιλο, γλυκάνισο, κανέλα, βανίλια με απαλές νότες ευκάλυπτου, βιολέτας και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει δύναμη και αμείωτη πολυπλοκότητα. Πλούσιο με μέτριες καλοδουλεμένες τανίνες και δροσερή οξύτητα. Μαρμελάδα βύσσινο, σοκολάτα, πούρο, μοσχοκάρυδο, βανίλια, πιπέρι, λεβάντα, δημιουργούν ένα πολύπλοκο και έντονης επίγευσης βελούδινο αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα Κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, βύσσινο, βατόμουρο, μύρτιλο, γλυκάνισο, κανέλα, βανίλια, ευκάλυπτος, βιολέτα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA REINE DES MONTAGNES NOIRE 2023 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, παραδοσιακή κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, burger με bbq sauce ή μακαρόνια με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα.

Κεμπάπ Γιαουρτλού

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού 
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι στο γουδί και τα κοπανίζουμε. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο. Στο γάλα διαλύουμε ¼ από τον κύβο βοδινού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Αφού ζυμώσουμε για 5 με 7 λεπτά, πλάθουμε τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Σε σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα βάζουμε επάνω στις πίτες προσθέτοντας άφθονη σάλτσα και γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Συνδυασμός με κρασί

Οι γεμάτες ένταση γεύσεις του πιάτου μας θέλουν αντίστοιχης στιβαρότητας κρασί, με τανίνες και οξύτητα που θα σταθεί επάξια δίπλα του. Το Aglianico είναι μια ιταλική ποικιλία με χαρακτηριστική στιβαρότητα ενώ από ελληνικής πλευράς ένα ξινόμαυρο θα τα βγάλει πέρα θαυμάσια!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}