ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα Alta 2017 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΝΑΟΥΣΑ ALTA 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Ξινόμαυρο έτοιμο να το ανοίξεις τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν σκέφτεσαι Ξινόμαυρο σου έρχεται στο μυαλό σχεδόν αυτόματα η Νάουσα και ο αμέσως επόμενος συνειρμός είναι ο Απόστολος Θυμιόπουλος. Ο Θυμιόπουλος είναι ο άνθρωπος που άγγιξε την σκληροτράχηλη ερυθρή ποικιλία με το μαγικό του ραβδί και τη μεταμόρφωσε. Άλλαξε ριζικά το προφίλ και το στυλ οινοποίησης του Ξινόμαυρου, δημιουργώντας τη λεγόμενη «μοντέρνα» σχολή, όπου κυριαρχεί το φρούτο και η φινέτσα και όχι η φυτικότητα και οι τανίνες. 

Η Νάουσα Alta 2017 βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι και δίνει μαθήματα φινέτσας και ισορροπίας. Ενώ έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, έχει απίστευτη συμπύκνωση φρούτου και τανίνες ζουμερές και μεταξένιες. Φρούτο, λουλούδια και υπαινικτικές νύξεις τομάτας στήνουν ένα αρωματικό γαϊτανάκι που με τα μάτια κλειστά, αναγνωρίζεις πως μόνο ο Απόστολος Θυμιόπουλος θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτό.

Πότε να το πιείς; Τώρα! Με ελαφριά ντοματένια πιάτα κρεατικών αλλά και με μελιτζανομαγειρέματα ή πιάτα μανιταριών, η Νάουσα Alta 2017, είναι απλά συγκλονιστική.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες.

Φινετσάτη μύτη, φουλ στο ζουμερό κόκκινο φρούτο. Φράουλα, κεράσι, κράνο, νυχτολούλουδο, λεβάντα, γαρύφαλλο, κανέλα, αστεροειδής γλυκάνισος και σάλτσα τομάτας συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. Η φράουλα, το σμέουρο και το κεράσι μπλέκονται με το μάραθο, το βούτυρο, το μαύρο τσάι, την κανέλα και την ώριμη τομάτα σε ένα νόστιμο και μεταξένιο σύνολο. Επίγευση γήινη που διαρκεί για ώρα στο στόμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, κράνο, νυχτολούλουδο, λεβάντα, γαρύφαλλο, κανέλα, αστεροειδής γλυκάνισος, σάλτσα τομάτας
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΑΟΥΣΑ ALTA 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}