ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva DOCG 2020 - Ricasoli
Ricasoli

ROCCA GUICCIARDA CHIANTI CLASSICO RISERVA DOCG 2020 - RICASOLI

  Ιταλία
€30,10
€26,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

92pts από James Suckling και η Τοσκάνη στα καλύτερά της!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ricasoli Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva DOCG 2020 είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα των μεγάλων κρασιών της περιοχής και από εκείνα που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου!

Προέρχεται από το εμβληματικό οινοποιείο Ricasoli, που αποτέλεσε σταθμό στην οινοποιητική ιστορία της περιοχής και στη διαμόρφωση του στυλ των κρασιών της. Ο βαρόνος Bettino Ricasoli, γνωστός και ως Iron Baron ήταν υπεύθυνος για τη σύνθεση της συνταγής του Chianti, το 1872, ενώ το οινοποιείο παράγει κρασιά από το 1141. Αυτή τη στιγμή, έχει αναλάβει το οινοποιείο ο Francesco Ricasoli, ο οποίος έχει καταφέρει να συνδυάσει την μοντέρνα τεχνογνωσία μαζί με την οινική κληρονομιά των προγόνων του.

To Ricasoli Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva DOCG 2020 αποτελείται από Sangiovese 90% και ένα μικρό ποσοστό Merlot 5% και Canaiolo 5%, που καλλιεργούνται σε μια ποικιλία εδαφών, των 5 πιο αντιπροσωπευτικών στην περιοχή, αναδεικνύοντας απόλυτα το terroir του Chianti. Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μετά από 14 περίπου ημέρες skin contact, με αποτέλεσμα το έντονο βαθύ φρούτο. Η πολυπλοκότητά του όμως οφείλεται στην παραμονή του για 21 ολόκληρους μήνες μέσα σε μεγάλα δρύινα βαρέλια. Το κρασί εμφιαλώθηκε και ξεκουράστηκε στη φιάλη για άλλους 3-6 μήνες πριν διατεθεί προς κατανάλωση.

Το φρούτο του είναι εντυπωσιακό και σε προκαλεί να το απολαύσεις πολύ ευχάριστα από τώρα. Θα καταφέρεις να το κρατήσεις στο συντηρητή σου για την επόμενη 8ετία; Ξέρεις ακριβώς ποια λύση  προτείνουμε συνήθως μπροστά σε τέτοια διλλήματα…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Πλούσια αρώματα από κόκκινο κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτα, βανίλια,  ξύλο βελανιδιάς και κανέλα.  

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και πολλές απαλές τανίνες. Μαύρα μούρα, δαμάσκηνα, μύρτιλο, νότες δέρματος, πούρο, σοκολάτα και νότες καπνού. Η επίγευση είναι μακρά και έντονη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Chianti Classico, Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese, Merlot, Canaiolo
Αρώματα κόκκινο κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτα, βανίλια, ξύλο βελανιδιάς, κανέλα, μούρα, μύρτιλο, νότες δέρματος, πούρο, σοκολάτα, νότες καπνού
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 21 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ROCCA GUICCIARDA CHIANTI CLASSICO RISERVA DOCG 2020 - RICASOLI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ζυμαρικά με μοσχαράκι ραγού, bbq, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, αρνί ή κατσίκι στη γάστρα.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}