Όταν φτιάχνεις σαγηνευτικά κρασιά με την ίδια συχνότητα, τότε η επιτυχία σου είναι δεδομένη! Με τον όρο Συχνότητα εκφράζουμε τον αριθμό των επαναλήψεων μιας πράξης ή ενός γεγονότος στη μονάδα του χρόνου. Τον χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε οποιοδήποτε φυσικό μέγεθος επαναλαμβάνει τις ίδιες τιμές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν τώρα ορίσουμε σαν φυσικό μέγεθος, το κρασί, σαν τιμές την απόλυτη επιτυχία και χρονικό διάστημα τα 5 τελευταία χρόνια, καταλήγουμε στην αρχική μας φράση. Ή αν δεν είσαι και πολύ των θετικών επιστημών, η Τζούλια έφτιαξε και πάλι μια φοβερή κρασάρα!
Η ταλαντούχα νεότατη κυρία, έχει αρχίσει και μας κακομαθαίνει! Νέες ποικιλίες και νέοι πειραματισμοί καλά κρατούν. Φαίνεται πως η Τζούλια Δρούβα, που έκανε το ντεμπούτο της με τη σειρά κρασιών «Φοίνικας», έχει πάρει το δρόμο προς την κορυφή και δεν σταματά πουθενά!
Για τη Συχνότητα, Refosco (70%) και Αγιωργίτικο (30%) από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας στον Άγιο Γεώργιο Πύργου Ηλείας, τρυγήθηκαν χειρωνακτικά την κατάλληλη στιγμή, ώστε η κάθε ποικιλία να φτάσει στην καλύτερη ωρίμανσή της. Οι δυο ποικιλίες οινοποιήθηκαν χωριστά, για 4 μήνες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ο πολύτιμος χυμός έγινε blend και παρέμεινε για άλλους 10 μήνες μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Το αποτέλεσμα είναι στιβαρό και πικάντικο και είναι εδώ για να υπογραμμίσει, πως το μέλλον του ελληνικού κρασιού βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια!
Εμείς το απολαύσαμε όσο είναι ακόμα φρέσκο, αλλά αν έχεις υπομονή, ο χρόνος προβλέπεται να του φερθεί με το γάντι!