ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2015 - Κτήμα Φλόριαν
Κτήμα Φλοριάν

SYRAH 2015 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αυτό το Syrah κόβεται με το μαχαίρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Syrah του Κτήματος Φλόριαν, σηκώνει σύγκριση με τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει έως τώρα. Είναι από εκείνα που θα κάνουν όποιους το δοκιμάσουν να ρωτήσουν «ποιος είπαμε πως το κάνει αυτό;». Εκεί θα τους αποκαλύψεις πως το κάνει ένας πρώην τραπεζίτης από το Λουξεμβούργο, στη Θεσσαλονίκη και μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία θα ξεκινήσει…

Ο Gerd γεννήθηκε και μεγάλωσε στο οινοποιείο του παππού του στο Rhineland Palatinate, τον παράδεισο των Riesling. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στο αμπέλι αλλά μεγαλώνοντας διάλεξε άλλον δρόμο. Αν αγαπήσεις το κρασί από τόσο μικρός όμως, δύσκολα μπορείς να το ξεχάσεις. Αυτή η αγάπη και η ανάμνηση του αμπελιού τον οδήγησαν, το 2004, να αγοράσει μια μικρή έκταση στο Τρίλοφο, όπου τώρα βρίσκεται το οινοποιείο και να φυτέψει τα πρώτα αμπέλια. Σήμερα, ο αμπελώνας είναι 75 στρέμματα και ο Gerd έχει στο πλευρό του το γιο του, τον Φλόριαν. Ο Φλόριαν μεγάλωσε στο αμπέλι, όπως ο μπαμπάς του, και το αγάπησε τόσο πολύ που δε μπορούσε να φανταστεί να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Σπούδασε οινολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και τώρα μαζί με τον πατέρα του κάνουν κάποια από τα ωραιότερα κρασιά της Βορείου Ελλάδας.

Το Syrah είναι το καμάρι τους. Τα σταφύλια για το Syrah προέρχονται από έναν μικρό αμπελώνα, λίγο έξω από τη Βέροια, σε υψόμετρο 500 μέτρων. Η αυστηρά βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια και η εκμετάλλευση των ιδανικών συνθηκών της περιοχής, δίνουν τον τέλειο καρπό. Ο πολύτιμος χυμός που συλλέγεται χωρίς πιέσεις, ωριμάζει για 18 μήνες σε μέτριου καψίματος βαρέλια βελανιδιάς, από τα δάση της Ροδόπης.

Το Syrah του Κτήματος Φλόριαν είναι ένα από τα κόκκινα κρασιά που θα σε μαγέψουν με τη φινέτσα και τον αέρα τους. Από εκείνα που θα λατρέψεις τώρα, αλλά με κάθε γουλιά θα μετανιώνεις που δεν τα κράτησες για καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Syrah του Κτήματος Φλόριαν έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και φινετσάτη μύτη που ανοίγει σταδιακά. Μύρτιλο, δαμάσκηνο και κεράσι κάνουν πρώτα την εμφάνισή τους. Μαύρη σοκολάτα, καφές και καπνός πούρου ακολουθούν. Ξύλο, νωπό χώμα, μπέικον, δέρμα, μαύρο πιπέρι, καρύδα και ευκάλυπτος ολοκληρώνουν το εξαιρετικά ενδιαφέρον σύνολο.

Στιβαρό στο στόμα με καλοδουλεμένες, μέτριας (+) έντασης τανίνες και νευρώδη οξύτητα. Το φρούτο, σε αποξηραμένη μορφή, με πρωταγωνιστές το δαμάσκηνο, τη σταφίδα και το ώριμο, μαύρο κεράσι. Πλούσιες νότες από κακάο, espresso, κέδρο, κανέλα και πιπέρι συμπληρώνουν μοναδικά το σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Μύρτιλο, δαμάσκηνο, κεράσι, μαύρη σοκολάτα, καφές, καπνός πούρου, ξύλο, νωπό χώμα, μπέικον, δέρμα, μαύρο πιπέρι, καρύδα, μέντα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2015 - ΚΤΗΜΑ ΦΛΟΡΙΑΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λουκάνικα στα κάρβουνα, πιπεράτα φιλέτα ή ένα μοσχαράκι κρασάτο.

Χοιρινά κεμπάπ



500 γρ χοιρινό κιμά
1 φλιτζάνι ή 60 γρ. Γαλέτα
1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουτ σούπας κύμινο, τιμμένο
½ κουτ τσίλι σε σκόνη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

 

Αναμίξτε το κρέας, την γαλέτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και το αυγό. Πλάστε 16 κεφτεδάκια. Περάστε 4 κεφτεδάκια σε κάθε καλαμάκι που έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο που έχετε προθερμάνει ή σε κάρβουνα (χρειάζονται μεταλλικά καλαμάκια).

Σερβίρετε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}