Ο Νίκος Δουλουφάκης αποτελεί την τρίτη γενιά του οινοποιείου και συνεχίζει μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε το 1930. Οι αμπελώνες της οικογένειας δε γλύτωσαν από τη φυλλοξήρα το 1977, ενώ η αναμπέλωση από τον πατέρα του αποτέλεσε το νέο κεφάλαιο στην ποιοτική καλλιέργεια. Το 1993 ο Νίκος, μετά την επιστροφή του από το Piemonte, ανέλαβε τη διοίκηση και εφάρμοσε νέες εξελιγμένες μεθόδους στον τρόπο κλαδέματος, άλλαξε την περίοδο του τρύγου, και ο συνδυασμός σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης έφερε στο οινοποιείο διακρίσεις σε πολλούς πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς οίνων. Οι αμπελώνες συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων βρίσκονται σε υψόμετρο 350-450 μέτρων, στις Δαφνές Ηρακλείου και περιλαμβάνουν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, ενώ το μικροκλίμα της περιοχής βοηθά στην άριστη ωρίμανση των σταφυλιών.
Για το Amphora Μοσχάτο, χρησιμοποιήθηκε η Κρητική ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας που είναι κλώνος της έντονα αρωματικής ποικιλίας Μοσχάτο, και έχει πάρει το όνομά της από την κοινότητα της Σπίνας στο Ηράκλειο. Η οινοποίηση έγινε μέσα σε πήλινο αμφορέα 250-300 λίτρων με τη μέθοδο της εκχύλισης, που ενισχύει τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού, χωρίς προσθήκη ζυμών και με ελάχιστα θειώδη. Διήρκησε 3 μήνες και μετά το διαχωρισμό, το κρασί παρέμεινε 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι, ενώ στη συνέχεια ωρίμασε για 4 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα και αυτό δικαιολογεί το θολό του χρώμα και την ύπαρξη ιζήματος.