ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Απλά Λευκό 2023 - Oenops
€14,10
€12,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Όλα τα μεγάλα ειδύλλια ξεκινούν εντελώς ΑΠΛΑ, αλλά κάποια καταλήγουν με 91 pts απο τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε από το Νίκο Καρατζά, με το Απλά Oenops, είναι ότι όλα τα μεγάλα ειδύλλια ξεκινούν εντελώς ΑΠΛΑ! Από το πρώτο κιόλας ποτήρι, το Απλά Oenops, θα κερδίσει αμέσως τον ουρανίσκο σου, με την απλότητα των φρουτένιων αρωμάτων του, την ισορροπία και την φρεσκάδα του! Ο James Suckling το παρασημοφόρησε με 91 pts, ενω τα χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς βγάζουν μάτι!

Το Απλά Oenops, έχει οινοποιηθεί από το γνωστό βετεράνο του ελληνικού κρασιού Νίκο Καρατζά και αποπνέει αυθεντικότητα! Μετά τα ταξίδια του και τις σπουδές του στο Bordeaux της Γαλλίας και αφού έκλεισε τη συνεργασία του με το Κτήμα Παυλίδη, είχε μια ιδέα που συνεχώς τον βασάνιζε. Έτσι το 2015 ξεκίνησε το δικό του οινοποιείο στην Δράμα, εν ονόματι Οίνωψ ή Oenops, που ήταν και το πιο νέο της περιοχής. Το πως κάθε χρόνο διεκδικεί μια θέση στη λίστα των 50 κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μάλιστα στην πρώτη 20αδα, δεν χρειάζεται να σου το εξηγήσουμε. Θα το καταλάβεις μόλις δοκιμάσεις τα κρασιά του!

Το Οίνωψ, συνεργάζεται με αμπελουργούς και παραγωγούς σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, από το Σουφλί ως το Αμύνταιο και από τη Ραψάνη έως το Ηράκλειο! Με σκληρή δουλειά στους αμπελώνες καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η άριστη ποιότητα των σταφυλιών είναι δεδομένη. Το Απλά Oenops είναι χαρμάνι των καθοριστικών ποικιλιών της βόρειας Ελλάδας, Μαλαγουζιάς, Ασύρτικου αλλά και του Βιδιανού από την Κρήτη, ηλικίας 12 έως 45 ετών. Στις πιέσεις συμμετέχεις ένα μικρό ποσοστό ολόληρων τσαμπιών, ενώ η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και αμφορείς. Η 2μηνη παραμονή του με τις οινολάσπες του δίνει επιπλέον όγκο και δομή, που ενισχύουν τα έντονα αρώματα φρούτου και τη δροσιστική του φρεσκάδα. Και όλα αυτά με μια μια ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας και τιμής του! 

Είναι το κρασί που θα έχει καθημερινά μια θέση στο τραπέζι σου, οπότε θα σε συμβουλεύαμε να ξεκινήσεις απευθείας με μια εξάδα…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ζωηρό λεμονοπράσινο. Έχει μεγάλη αρωματική ένταση και μια φρεσκάδα, που προέρχεται από τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των πυρηνόκαρπων. Το λεμόνι, το λαιμ, το μήλο, το βερίκοκο και το λευκόσαρκο ροδάκινο είναι έντονα, ενώ υποβόσκει ένας απαλός φυτικός χαρακτήρας, που ενισχύεται με το άρωμα λευκών ανθών, ανθών εσπεριδοειδών και μιας διακριτικής ζύμης μπριος.

Στο στόμα έχει παρόμοια αρώματα και έντονα φρουτώδη χαρακτήρα. Είναι μέτριας έντασης, με εξίσου φρουτώδη και ισορροπημένη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Βιδιανό, Μαλαγουζια, Ασύρτικο
Αρώματα Λεμόνι, λαιμ, μήλο, βερίκοκο, ροδάκινο, φυτικός χαρακτήρας, λευκά άνθη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΟ 2023 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οστρακοειδή, ψάρια, δροσερές σαλάτες ή πιάτα κοτόπουλου με φρούτα.

Μιρμιζέλι - Η Σαλάτα της Καλύμνου

2 σφιχτές ντομάτες

1 μέτριου μεγέθους αγγούρι

1 μέτρια μεγέθους μελιτζάνα φλάσκα

1 κριθαροκουλούρα

5-6 ελιές

3-4 φιλέτα σαρδέλα παστή ή κολιό

100 gr. τυρί κοπανιστή ή αντίστοιχο τυρί

Ελαιόλαδο

Θρούμπι ή ρίγανη

 

 

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα σε χοντρές φέτες. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.

Βρέχουμε ελαφρά το παξιμάδι και το σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια την ντομάτα, τις μελιτζάνες και το αγγούρι.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, θρούμπι, την κοπανιστή και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κόβουμε τα φιλέτα του παστού ψαριού στα 2-3 και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε την σαλάτα γαρνίροντας με ελιές, μια κουταλιά κοπανιστή και ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο και θρούμπι.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}