Μετά το Αγιωργίτικο, στο οποίο διαπρέπουν, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το Ασύρτικο και όπως καλά μπορείς να φανταστείς, το Ασύρτικο από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι απίθανο. Πληθωρικό, με βαρελάτο χαρακτήρα και λιπαρή αίσθηση, θα σε κατακτήσει από την πρώτη γουλιά!
Ο Σωτήρης Αϊβαλής, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα του Χρήστου, έχει αρχίσει να πειραματίζεται με νέες ποικιλίες και τεχνικές και όπως όλα δείχνουν, το ταλέντο στην οινοποίηση είναι κάτι που κυλάει στις φλέβες της οικογένειας. Μετά τις σπουδές του στη Μέκκα του κρασιού, τη Βουργουνδία, ο Σωτήρης δείχνει πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.
Αδιαμφησβήτητα, το Ασύρτικο είναι η πιο μεγάλη λευκή ελληνική ποικιλία, οπότε αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ασχοληθεί μαζί της. Ένας αμπελώνας στην Πέρα Μεριά, φυτεμένος με Ασύρτικο, αποτέλεσε τη βάση για το νέο κρασί του οινοποιείου. Ο Σωτήρης ήθελε να κάνει ένα κρασί πλούσιο και έντονο, που να μπορεί να συνοδεύει δύσκολα και πολύπλοκα πιάτα. Έτσι, επέλεξε να κάνει εκχύλιση του μούστου με τα στέμφυλα για 24 ώρες. Αυτό έδωσε αρώματα αλλά και δομή στο κρασί, το οποίο ζύμωσε και ωρίμασε σε βαρέλι δεύτερης χρήσης, για 8 μήνες. Το αποτέλεσμα πατάει στον γλυκό και καπνιστό χαρακτήρα του βαρελιού, αγκαλιάζοντας το πλούσιο φρούτο και την τραγανή οξύτητα.
Το Ασύρτικο από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι λιπαρό και έντονο, φτιαγμένο για μεγάλες γαστρονομικές συγκινήσεις.