ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2022 - El Enemigo
El Enemigo

CHARDONNAY 2022 - EL ENEMIGO

  Αργεντινή
€33,20
€29,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

93pts από Tim Atkin!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μόλις πήραμε στα χέρια μας τη σοδειά του 2022, του πολυβραβευμένου El Enemigo Chardonnay. Και είναι πλέον περιττό να το πούμε, πως πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις. Ο James Suckling κάποτε το χαρακτηρίσε ως το «Το καλύτερο κρασί στον κόσμο κάτω από 30$». Η ποιότητά του παραμένει σταθερά υψηλή, όπως και η βαθμολογία του απο σημαντικούς κριτικούς οίνου. Η σοδειά του 2022, πήρε 93pts απο τον Tim Atkin!

Η Adrianna Catena, κόρη του Nicolas Catena μαζί με τον Alejandro Vigil, chief winemaker του Οινοποιείου Catena Zapata, αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους οινοποιείο στην Αργεντινή, το El Enemigo. 

To Chardonnay τους είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί καθώς παλαιώνει για 9 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (35% καινούργια) με την παρουσία flor. Το flor σε περίπτωση που αναρωτιέσαι είναι ένα λεπτό στρώμα από ζύμες που βρίσκεται στην επιφάνεια του κρασιού και το προστατεύει από την οξείδωση. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κατά κόρον στα ισπανικά Sherry! To flor χαρίζει έναν ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα στο κρασί που θυμίζει μανιτάρια και ζύμη. Σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα του βαρελιού και την κοφτερή φινέτσα ενός Chardonnay από υψόμετρο 1400 μέτρων, δεν μας κάνουν καθόλου εντύπωση οι τρελές βαθμολογίες που παίρνει κάθε φορά!

Ακόμα να το βάλεις στο καλάθι σου;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη πολύπλοκη με αρώματα τροπικών φρούτων όπως lime, ανανά και mango, νότες βερίκοκου και ροδάκινου και νύξεις ξηρών καρπών, ζύμης και βουτύρου. Σταδιακά ξεδιπλώνεται ένας πικάντικος χαρακτήρας που θυμίζει κάρυ και κουρκουμά. 

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονη βουτυράτη αίσθηση. Ζουμερά φρούτα όπως mango, ροδάκινο, περγαμόντο και lime ντυμένα με καραμέλα γάλακτος συναντούν brioche, φουντούκι, φρυγανιά, προζύμι και βούτυρο. Mineral και καπνιστές νύξεις χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Απολαυστική πικάντικη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Mango, ροδάκινο, περγαμόντο, lime, καραμέλα γάλακτος, brioche, φουντούκι, φρυγανιά, προζύμι, βούτυρο, Mineral, καπνιστές νύξεις.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 13 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 13°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2022 - EL ENEMIGO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ριζότο άγριων μανιταριών, με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}