Το Chardonnay της Οινοποιίας Αϊβαλή είναι ένα κορυφαίο ελληνικό Chardonnay για τους λάτρεις της γαλλικής ποικιλίας. Πλούσιο, βουτυράτο και όσο πικάντικο χρειάζεται είναι οτι πρέπει για ζυμαρικά με κρεμώδης σάλτσες και παχιά ψάρια στα κάρβουνα.
Όταν ο περφεκτιονιστής και απόλυτος Έλληνας τερουαρίστας Χρήστος δίνει τα ηνία στον Σωτήρη, κανονικά δεν θα ήξερες τι να περιμένεις. Αβεβαιότητα, αγωνία για το αποτέλεσμα, αλλαγή. Βέβαια ο Σωτήρης, κάθε άλλο παρά τυχαία επιλογή είναι. Η μετάβαση μπορεί να ακούγεται σχεδόν αυτονόητη γιατί είναι γιός του, αλλά από την άλλη, ο «μικρός» όπως τον λέει ο Χρήστος, έχει σπουδάσει στη Βουργουνδία, στη μητέρα όλων των Chardonnay. Στη Μέκκα τους. Και στο Chardonnay της Οινοποιίας Αϊβαλή έχει εφαρμόσει κατά γράμμα την εμεπειρία που αποκόμισε από τη Βουργουνδία.
Όλα ξεκινάνε στο αμπέλι. Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες τους στη Νεμέα και όπως ήδη γνωρίζεις η σχέση του Αϊβαλή με τα αμπέλια του είναι σχεδόν ερωτική. Τα καλύτερα και μόνο τα καλύτερα σταφύλια δίνουν τον πολύτιμο χυμό τους για το Chardonnay της Οινοποιίας Αϊβαλή. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια Βουργουνδίας για 3 μήνες. Στόχος ήταν η ισορροπία. Το βαρέλι τονίζει τα αρώματα, χαρίζοντας έξτρα πόντους πολυπλοκότητας και λιπαρότητας, χωρίς όμως να κρύβει το φρούτο.
Ο Σωτήρης Αϊβαλής δημιούργησε ένα πραγματικά πλούσιο και παράλληλα φινετσάτο Chardonnay, το οποίο είμαστε σίγουροι πως θα εξαφανιστεί αμέσως! Θα ρισκάρεις να το χάσεις;