Ίσως έχεις δοκιμάσει τον Προρωγο Ροδίτη του MicroBio Winery, που κάνει θραύση. Τώρα ήρθε η ώρα να γνωριστείς με το Chardonnay από τα ιδιόκτητα αμπέλια τους! Ένα ακόμη δημιούργημα του Νίκου και Δημήτρη Κουτσοδήμου από τη Γαστούνη Ηλείας όπου βρίσκονται τα 60 στρέμματα οικογενειακών, βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνων.
Το Chardonnay MicroBio Winery θυμίζει τα γαλλικά μακονέζικα Chardonnay(Mâcon), λόγω των πολύ ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων αλλά και της λιπαρότητας που θα βρεις σε κάθε γουλιά του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το MicroBio Winery είναι ένα από τα λίγα ελληνικά οινοποιεία που εφαρμόζει πιστοποιημένα τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Εκτός από Chardonnay και Ροδίτη καλλιεργούν στα νεότερα αμπελοτόπια Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτη ενώ πειραματίζονται αρκετά με άλλες διεθνείς ποικιλίες.
Το Chardonnay MicroBio Winery προέρχεται από παλιά αμπέλια ηλικίας γύρω στα 40 έτη, που καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι πολύ χαμηλές αποδόσεις, και πρώιμος τρύγος ευθύνονται για την απίστευτη συμπύκνωσή του. Πριν κυκλοφορήσει για να βρεθεί στο ποτήρι σου το Chardonnay αυτό ωρίμασε για 6 μήνες στις δεξαμενές και στη φιάλη.
Εσύ από την άλλη, μπορείς να το απολαύσεις τώρα ή ακόμη και 5 χρόνια αργότερα!
Βιάσου γιατί οι φιάλες είναι λίγες!