ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2023 Sol De Sol - Vina Aquitania
Vina Aquitania

CHARDONNAY 2023 SOL DE SOL - VINA AQUITANIA

  Χιλή
€38,20
€33,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα γνωστότερα Χιλιανά κρασιά παγκοσμίως!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν δεν έχεις βάλει ακόμη στον χάρτη του κρασιού τη Χιλή, θα το κάνεις με το Vina Aquitania Sol de Sol Chardonnay. Είναι το δημιούργημα τριων μεγάλων οινοποιών, των Bruno Prats (Chateau Cos d'Estournel), Paul Pontallier (Chateau Margaux) και του κορυφαίου οινολόγου και οινοποιού της Χιλής, Felipe de Solminihac. Στην πορεία, στην παρέα προστέθηκε και ο Ghislain de Montgolfier (Bollinger Champagne).

Το 1993 ο Felipe de Solminihac, αφού εντυπωσιάστηκε με τα ψυχρού κλίματος νεοζηλανδεζικα κρασιά, ξεκίνησε την αναζήτησή του για να βρει μια περιοχή που θα μπορούσε να δώσει αντίστοιχου διαμετρήματος κρασιά στη Χιλή. Κατέληξε στο νότιο τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα τη Malleco Valley που μέχρι τότε θεωρούταν ακατάλληλη για αμπελοκαλλιέργεια εξαιτίας του ψυχρού της κλίματος. Από τον πειραματικό αυτόν αμπελώνα του Felipe με τις εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις και με πολύ καθυστερημένο τρύγο εξαιτίας του ψύχους, μετά από 20 περίπου χρόνια προέκυψε το πρώτο Sol de Sol Chardonnay που έγινε η υπογραφή του οινοποιείου και ένα από τα γνωστότερα χιλιανά κρασιά παγκοσμίως.

Το Sol de Sol Chardonnay Vina Aquitania, οινοποιήθηκε με ολόκληρα τα τσαμπιά, με μικρό ποσοστό να πέρασε μηλογαλακτική ζύμωση, και ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια από τα οποία το 10% είναι καινούρια, για 9 μήνες πριν να είναι έτοιμο. Ο συνδυασμός του ηφαιστειογενούς εδάφους, της παραμονής με τις οινολάσπες και της επαφής για τόσο όσο με τα δρύινα βαρέλια, έδωσε ένα συγκλονιστικό Chardonnay που καθιέρωσε το οινοποιείο παγκόσμια και αξίζει να απολαύσεις τώρα ή τα επόμενα 5-6 χρόνια.

Οι φιάλες που ήρθαν στην Ελλάδα είναι ελάχιστες, οπότε κινήσου γρήγορα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Έντονα αρωματική μύτη με τα φρέσκα εσπεριδοειδή να θέτουν τον τόνο, με επικρατέστερο το lime ενώ καψαλισμένο φουντούκι και διακριτική ορυκτότητα κάνουν την εμφάνισή τους και επιμένουν και στο στόμα, προσθέτοντας πολυπλοκότητα.

Είναι μετρίου σώματος, με γευστική συμπύκνωση και το εκφραστικό φρούτο να τονίζεται από την αναζωογονητική οξύτητα. Βοτανικές νότες δίνουν χαρακτήρα και παραμένουν στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Malleco Valley, Χιλή
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Εσπεριδοειδή, lime, φουντούκι, ορυκτότητα, ροδάκινο, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2023 SOL DE SOL - VINA AQUITANIA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών, με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}