Το ανεπανάληπτο Chardonnay από το Κτήμα Κατσαρού έχει αφήσει ιστορία ως το πιο διάσημο ελληνικό βαρελάτο της ποικιλίας και αν το έχεις δοκιμάσει, αυτή τη στιγμή ίσως έχεις και εσύ την αίσθηση στον ουρανίσκο σου. Το Stella Chardonnay κάνει ακόμα πιο ηχηρή την παρουσία βαρελιού, σε ένα μοναδικό λευκό κρασί. Πληθωρικό και πολύπλοκο, αποτελεί την πιο premium και σπάνια εκδοχή του Chardonnay από τον Όλυμπο!
Η οικογένεια Κατσαρού κάνει κρασιά με βάση τα κλασικά γαλλικά πρότυπα, από την αρχή της δεκαετίας του ’80. Ο Δημήτρης Κατσαρός παρέδωσε τα ηνία του οινοποιείου στον γιό του, Ευριπίδη το 2007, που έχει αναλάβει να συνεχίσει τη λαμπρή πορεία του κτήματος, δημιουργώντας κάθε χρόνο κρασιά που θυμίζουν τα πληθωρικά της Βουργουνδίας και εκτός από διακρίσεις, κερδίζουν όλο και περισσότερο φανατικό κοινό.
Το Stella Chardonnay από το Κτήμα Κατσαρού, προέρχεται από βιολογικούς αμπελώνες ηλικίας 30 ετών, που βρίσκονται σε υψόμετρο 650 μέτρων. Η ζύμωση έγινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ η ωρίμαση που ακολούθησε για 10 ολόκληρους μήνες, έδωσε όγκο, λιπαρότητα και ισορροπία. Το κρασί μετά την εμφιάλωση παρέμεινε μέσα στη φιάλη για άλλους 15 μήνες πριν διατεθεί στην αγορά και εκεί απέκτησε επιπλέον πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πληθωρικό λευκό βαρελάτο κρασί, με τραγανή λεμονάτη οξύτητα, σε απόλυτη ισορροπία με τα βανιλάτα αρώματα της δρυός. Μια πολύ κομψή εκδοχή του Chardonnay που δεν θα έχεις τη δυνατότητα να απολαμβάνεις κάθε χρόνο, αφού θα παράγεται μόνο τις χρονιές που θα υπάρχουν οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, για την άριστη ωρίμανση του σταφυλιού.
Η χρονιά του 2022 ήταν μια από αυτές, οπότε για να μη χάσεις αυτή τη σπάνια ευκαιρία πράξε σοφά. Η παλαίωση θα ανταμείψει και αυτό και εσένα!