ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay Stella 2022 - Κτήμα Κατσαρού
Κτήμα Κατσαρού

CHARDONNAY STELLA 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

  Ελλάδα / Όλυμπος
€57,30
€50,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια σπάνια premium εκδοχή του Chardonnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το ανεπανάληπτο Chardonnay από το Κτήμα Κατσαρού έχει αφήσει ιστορία ως το πιο διάσημο ελληνικό βαρελάτο της ποικιλίας και αν το έχεις δοκιμάσει, αυτή τη στιγμή ίσως έχεις και εσύ την αίσθηση στον ουρανίσκο σου. Το Stella Chardonnay κάνει ακόμα πιο ηχηρή την παρουσία βαρελιού, σε ένα μοναδικό λευκό κρασί. Πληθωρικό και πολύπλοκο, αποτελεί την πιο premium και σπάνια εκδοχή του Chardonnay από τον Όλυμπο!
 
Η οικογένεια Κατσαρού κάνει κρασιά με βάση τα κλασικά γαλλικά πρότυπα, από την αρχή της δεκαετίας του ’80. Ο Δημήτρης Κατσαρός παρέδωσε τα ηνία του οινοποιείου στον γιό του, Ευριπίδη το 2007, που έχει αναλάβει να συνεχίσει τη λαμπρή πορεία του κτήματος, δημιουργώντας κάθε χρόνο κρασιά που θυμίζουν τα πληθωρικά της Βουργουνδίας και εκτός από διακρίσεις, κερδίζουν όλο και περισσότερο φανατικό κοινό.
 
Το Stella Chardonnay από το Κτήμα Κατσαρού, προέρχεται από βιολογικούς αμπελώνες ηλικίας 30 ετών, που βρίσκονται σε υψόμετρο 650 μέτρων. Η ζύμωση έγινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ η ωρίμαση που ακολούθησε για 10 ολόκληρους μήνες, έδωσε όγκο, λιπαρότητα και ισορροπία. Το κρασί μετά την εμφιάλωση παρέμεινε μέσα στη φιάλη για άλλους 15 μήνες πριν διατεθεί στην αγορά και εκεί απέκτησε επιπλέον πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πληθωρικό λευκό βαρελάτο κρασί, με τραγανή λεμονάτη οξύτητα, σε απόλυτη ισορροπία με τα βανιλάτα αρώματα της δρυός. Μια πολύ κομψή εκδοχή του Chardonnay που δεν θα έχεις τη δυνατότητα να απολαμβάνεις κάθε χρόνο, αφού θα παράγεται μόνο τις χρονιές που θα υπάρχουν οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, για την άριστη ωρίμανση του σταφυλιού.
 
Η χρονιά του 2022 ήταν μια από αυτές, οπότε για να μη χάσεις αυτή τη σπάνια ευκαιρία πράξε σοφά. Η παλαίωση θα ανταμείψει και αυτό και εσένα!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Εντυπωσιακή μύτη με αρώματα λεμονιού, κίτρου, ροδάκινου και βουτύρου, με νότες βανίλιας και brioche.
 
Στο στόμα είναι πλούσιο και λιπαρό, με γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα. Αρώματα γκρέιπφρουτ, κίτρου, ροδάκινου, λεμονιού, κερήθρας, καπνού και φουντουκιού δημιουργούν μια πολύ απολαυστική πολυπλοκότητα και μια μακράς διάρκειας επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Κρανιά, Όλυμπος
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, ροδάκινο, βούτυρο, βανίλια, brioche
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY STELLA 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λιπαρά ψητά ψάρια στη σχάρα, pasta carbonara, λαζάνια φούρνου και μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα bearnaise

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr Guanciale χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}