ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Clear Skies Fear No Bolts 2023 - Βιολογικοί Αμπελώνες Κοντοζήση
Βιολογικοί Αμπελώνες Κοντοζήση

CLEAR SKIES FEAR NO BOLTS 2023 - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΊ ΑΜΠΕΛΏΝΕΣ ΚΟΝΤΟΖΉΣΗ

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Υπήρξαν από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας και ενώ στην αρχή κάποιοι τους κοίταζαν πολύ επιφυλακτικά, στη συνέχεια όχι μόνο τους εντυπωσίασαν, αλλά τους ακολούθησαν κιόλας στην εφαρμογή ίδιων τεχνικών καλλιέργειας και οινοποίησης. Ο λόγος για το οινοποιείο Κοντοζήση, που βρίσκεται στην Καρδίτσα της Θεσσαλίας και από την ημέρα που ιδρύθηκε, το 1991, μέχρι και σήμερα υπερασπίζεται τυφλά την βιολογική καλλιέργεια, με χρήση μηδενικών χημικών και τελικά την παραγωγή απόλυτα φυσικών κρασιών.
 
Ο Ανδρέας Κοντοζήσης και η Αφροδίτη Τούσια, πάλεψαν πεισματικά για την ανάδειξη του τόπου τους και του terroir της περιοχής και φυσικά δικαιώθηκαν, όταν έγιναν από τους πρώτους που έλαβαν την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, ενώ τα κρασιά τους έκαναν θραύση στις Ηνωμένες Πολιτείες.  
 
Ο τρύγος γίνεται μόνο χειρωνακτικά, οι αποδόσεις των αμπελιών είναι εξαιρετικά χαμηλές, χρησιμοποιείται πάντα ελευθέρας ροής χυμός, ενώ οι ζύμες είναι μόνο γηγενείς. Αυτή είναι η βασική αρχή παραγωγής απόλυτα φυσικών κρασιών, και όπως καταλαβαίνεις η φύση τους ευγνωμονεί, με αποτέλεσμα η ποιότητα του καρπού να είναι μοναδική και τα κρασιά τους απλά συγκλονιστικά.
 
To Clear Skies Fear No Bolts είναι ένα χαρμάνι από 60% Μαλαγουζιά, 25% Ξινόμαυρο, 15% Ασύρτικο, που οινοποιήθηκαν χωριστά, σε ένα συνδυασμό λευκής και ροζέ οινοποίησης, ενώ η Μαλαγουζιά έχει παραμείνει 2 μήνες μέσα σε τσιμεντένια αυγά, ενισχύοντας την πολυπλοκότητα του αποτελέσματος.
 
Ναι, ακριβώς όπως το φαντάζεσαι, το Clear Skies Fear No Bolts, είναι ένα φυσικό κρασί που προέρχεται από τεχνικές απόλυτου σεβασμού προς τη βιοποικιλότητα, με φίνα ανθικά αρώματα και πολύπλοκη διάσταση, που θα κάνει αισθητή την παρουσία του, όπου και αν βρεθεί.

ΧΡΩΜΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE)

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι ανοιχτό κεχριμπαρί με πορτοκαλί ανταύγειες. Έντονα αρώματα από αγιόκλιμα, άνθος λωτού, βερίκοκο, νεράντζι, κίτρο. Απαλές νότες μπριός και ζύμης, πλαισιώνονται από μπαχαρένια αρώματα κάρδαμου και λευκού τσαγιού.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και μέτρια(+) οξύτητα, με ελαφρώς ταννικό χαρακτήρα και διακριτική λιπαρότητα. Κυριαρχούν τα αρώματα νερατζιού, πορτοκαλιού, ανθόμελου, κουμ κουατ, κομπόστας ροδάκινου και πράσινου τσαγιού. Νότες macadamia ενισχύουν περισσότερο τη φίνα και μακράς διάρκειας επίγευση.  
Τα τεχνικά
Χρώμα Orange
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Καρδίτσα, Θεσσαλία
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο, Ασύρτικο
Αρώματα Αγιόκλιμα, λωτός, βερίκοκο, νεράντζι, κίτρο, μπριός, ζύμη, κάρδαμο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CLEAR SKIES FEAR NO BOLTS 2023 - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΊ ΑΜΠΕΛΏΝΕΣ ΚΟΝΤΟΖΉΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λεμονάτο κοτόπουλο φούρνου με πατάτες, αρνίσια παιδάκια και καπνιστά ψάρια

Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια

  • 1000 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 750 gr. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφού κόψουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα,  ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με τον κύβο κοτόπουλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το κολοκυθάκι είναι συστατικά που ζητάνε λευκό κρασί. Μέτριο προς γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα θα το βοηθήσουν να συνοδεύσει όμορφα τη σάλτσα αυγολέμονου. Ένα Βιδιανό θα είναι ιδανικός συνρυασμός ενώ και ένα Μοσχοφίλερο με σώμα θα σταθεί επάξια δίπλα του.

Οι προτάσεις μας: Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Αμπελοτεμάχιο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}