Υπήρξαν από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας και ενώ στην αρχή κάποιοι τους κοίταζαν πολύ επιφυλακτικά, στη συνέχεια όχι μόνο τους εντυπωσίασαν, αλλά τους ακολούθησαν κιόλας στην εφαρμογή ίδιων τεχνικών καλλιέργειας και οινοποίησης. Ο λόγος για το οινοποιείο Κοντοζήση, που βρίσκεται στην Καρδίτσα της Θεσσαλίας και από την ημέρα που ιδρύθηκε, το 1991, μέχρι και σήμερα υπερασπίζεται τυφλά την βιολογική καλλιέργεια, με χρήση μηδενικών χημικών και τελικά την παραγωγή απόλυτα φυσικών κρασιών.
Ο Ανδρέας Κοντοζήσης και η Αφροδίτη Τούσια, πάλεψαν πεισματικά για την ανάδειξη του τόπου τους και του terroir της περιοχής και φυσικά δικαιώθηκαν, όταν έγιναν από τους πρώτους που έλαβαν την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, ενώ τα κρασιά τους έκαναν θραύση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο τρύγος γίνεται μόνο χειρωνακτικά, οι αποδόσεις των αμπελιών είναι εξαιρετικά χαμηλές, χρησιμοποιείται πάντα ελευθέρας ροής χυμός, ενώ οι ζύμες είναι μόνο γηγενείς. Αυτή είναι η βασική αρχή παραγωγής απόλυτα φυσικών κρασιών, και όπως καταλαβαίνεις η φύση τους ευγνωμονεί, με αποτέλεσμα η ποιότητα του καρπού να είναι μοναδική και τα κρασιά τους απλά συγκλονιστικά.
To Clear Skies Fear No Bolts είναι ένα χαρμάνι από 60% Μαλαγουζιά, 25% Ξινόμαυρο, 15% Ασύρτικο, που οινοποιήθηκαν χωριστά, σε ένα συνδυασμό λευκής και ροζέ οινοποίησης, ενώ η Μαλαγουζιά έχει παραμείνει 2 μήνες μέσα σε τσιμεντένια αυγά, ενισχύοντας την πολυπλοκότητα του αποτελέσματος.
Ναι, ακριβώς όπως το φαντάζεσαι, το Clear Skies Fear No Bolts, είναι ένα φυσικό κρασί που προέρχεται από τεχνικές απόλυτου σεβασμού προς τη βιοποικιλότητα, με φίνα ανθικά αρώματα και πολύπλοκη διάσταση, που θα κάνει αισθητή την παρουσία του, όπου και αν βρεθεί.