ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Superior Branco 2023 - Quinta do Crasto
Quinta do Crasto

SUPERIOR BRANCO 2023 - QUINTA DO CRASTO

  Douro, Πορτογαλία
€21,70
€18,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τρομερή σχέση ποιότητας-τιμής σε ένα σαγηνευτικό κρασί που θα σε αποπλανήσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Crasto Superior Branco 2023 είναι από τα κρασιά που αξίζουν και θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή σου. Το όνομά του προέρχεται από την περιοχή Douro Superior, εκεί που τα σταφύλια βρίσκονται σε πολύ προνομιακής θέσης αμπελώνες, κάτι που αποτυπώνεται μοναδικά στα σαγηνευτικά αρώματα και τη φρεσκάδα του κρασιού. Ετοιμάσου, θα σε αποπλανήσει!

Το Quinta do Crasto βρίσκεται σε προνομιακό σημείο στην οριοθετημένη περιοχή Douro στη Βόρεια Πορτογαλία, και ανήκει στην οικογένεια της Leonor και του Jorge Roquette για περισσότερο από έναν αιώνα. Όπως όλα τα άλλα μεγάλα κτήματα Douro, το Quinta do Crasto χρονολογείται πολύ πίσω στην αρχαιότητα και λέγεται ότι παράγει κρασί από το 1615!  Το όνομα Crasto προέρχεται από το λατινικό castrum που σημαίνει «Ρωμαϊκό φρούριο». Σήμερα διαθέτει 74 εκτάρια υποδειγματικών αμπελώνων, όπως ο Vinha Maria Teresa,  Vinha dos Cardanhos de Cima και Vinha da Ponte, που προσφέρουν κρασιά μοναδικής ποιότητας και χαρακτήρα. Παράγει λευκά και κόκκινα κρασιά Douro,  premium κρασιά Port και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, που κάθε χρόνο τραβούν τα βλέμματα των οινοκριτικών σαν μαγνήτης, ενώ ανήκει στη λίστα World's Best Vineyards, κατέχει την πρώτη θέση στην Πορτογαλία.

Το Crasto Superior Branco 2023, είναι ένα blend των γηγενών ποικιλιών 60% Vioshino και 40% Verdelho, από τους αμπελώνες Quinta da Cabreira όπου υπάρχουν 114 εκτάρια αμπελιών ηλικίας 26 ετών. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτη δεξαμενή, διατηρώντας τη φρεσκάδα των ποικιλιών, ενώ η παραμονή 45 μέρες σε γαλλική όπου συνεχίζεται η ζύμωση, δίνει σώμα και πολυπλοκότητα. Πριν εμφιαλωθεί παλαιώνει για 6 μήνες σε γαλλική δρυ, κατά 50% νέα.

Θα μπορέσεις με αυτή την τιμή να το αγνοήσεις; Μην κάνεις κάτι τέτοιο θα είναι λάθος! Οι φιάλες είναι μετρημένες…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λαμπερό λεμονί. Πλούσιες νότες λεμονιού, λαιμ, νεραντζιού και κίτρου συνδυάζονται αρμονικά από νότες γιασεμιού και περγαμόντου. Νότες από μέλι και βανίλια του δίνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το σύνολο έχει έντονη φρεσκάδα που ενισχύεται από μια μοναδική μεταλλικότητα.

Στο στόμα έχει τρομερή ισορροπία λιπαρότητας και τραγανής οξύτητας. Στον ουρανίσκο η φρεσκάδα της μύτης είναι ακόμα πιο έντονη, με λεμόνι, lime και γκρέιπφρουτ να συνδυάζονται αρμονικά από τα στοιχεία του βαρελιού. Η επίγευση έχει μια μεταλλικότητα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Douro, Πορτογαλία
Ποικιλία Vioshino, Verdelho
Αρώματα Λεμόνι, lime, νεράντζι, κίτρο, γιασεμί, περγαμόντο, μέλι, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SUPERIOR BRANCO 2023 - QUINTA DO CRASTO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με πιάτα κοτόπουλου, λεμονάτες σάλτσες, χοιρινό στο φούρνο και γλυκόξινες γεύσεις

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}