ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Dilettante Chenin 2021 - Catherine et Pierre Breton
Catherine et Pierre Breton

LA DILETTANTE CHENIN 2021 - CATHERINE ET PIERRE BRETON

  Γαλλία / Vouvray
€34,80
€30,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ορυκτότητα του Chenin Blanc χτύπησε κόκκινο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Le Dilletante Chenin είναι ένα πού ξεχωριστό Chenin Blanc από την Κοιλάδα του Λίγηρα! Αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, πλαισιώνονται πανέμορφα από μια ξεχωριστή ορυκτότητα, υπενθυμίζοντάς μας γιατί αυτός ο συνδυασμός ποικιλίας και περιοχής είναι επάξια ο πιο αναγνωρισμένος στον κόσμο!
 
Η Catherine και ο Pierre Breton, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση στην καλλιέργεια αμπελιών, που τους κληροδοτήθηκε μετά από περίπου 4 γενιές, με αφετηρία το 1886. Τα αμπέλια βρίσκονται στο Bourgueil της κοιλάδας του Λίγηρα, η οποία φημίζεται παγκοσμίως για τα μοναδικής ποιότητας Chenin Blanc του. Το κλίμα στην περιοχή είναι ήπιο και το έδαφος από ασβεστόλιθο και κιμωλία δίνει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Chenin, τονίζοντας ιδιαίτερα το terroir της περιοχής. Η πρώτη ετικέτα Le Dilletante, ήταν παιδί της Catherine και από τότε μέχρι και σήμερα επιμένει στη βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια των αμπελιών, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 
Το Le Dilletante Chenin αποτελείται από 100% Chenin Banc, της περιοχής Vernou sur Brenne που μετά από χειρωνακτικό τρύγο, πιέστηκαν ελαφρά ώστε να απομονωθεί το πιο ποιοτικό μέρος του χυμού τους, που κατέληξε σε ανοξείδωτες δεξαμενές με φυσικές ζύμες. Το έδαφος δίνει μια έντονη αλλά πολύ διαφορετική ορυκτότητα από ότι έχεις δοκιμάσει μέχρι στιγμής, ενώ μια μικρή πινελιά υπολειμματικών σακχάρων φέρνει την απόλυτη ισορροπία. Μένει 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια και το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κρασί που, όπου και να βρεθεί, θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του!
 
Θα το απολαύσεις σίγουρα σκέτο, αλλά δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις τη γευστική πανδαισία με μια αστακομακαρονάδα ή με μια τάρτα chèvre.
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Διακριτικά αρώματα γιασεμιού, αχλαδιού, lime, ανανά, γκουάβα, ροδάκινου, κυδωνιού, μελιού, πλαισιώνονται από απαλές νότες ορυκτότητας.
 
Έχει μέτριο σώμα με δροσιστική και εξισορροπιστική οξύτητα. Πράσινο μήλο, αχλάδι, κυδώνι, ώριμο ροδάκινο, ώριμος ανανάς, μέλι και φρυγανισμένο ψωμί, δημιουργούν ένα πολύ αρμονικό σύνολο, που καταλήγει σε μια επίγευση μακρά και έντονα ορυκτή.  
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Vouvray, Λίγηρας
Ποικιλία Chenin Blanc
Αρώματα Γιασεμί, αχλάδι, lime, ανανάς, γκουάβα, ροδάκινο, κυδώνι, μέλι, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA DILETTANTE CHENIN 2021 - CATHERINE ET PIERRE BRETON

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με linguine alle vongole, κρύα σαλάτα με σολομό και ζυμαρικά, πατάτες ογκρατέν με καπνιστό τόνο

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}