To Le Dilletante Chenin είναι ένα πού ξεχωριστό Chenin Blanc από την Κοιλάδα του Λίγηρα! Αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, πλαισιώνονται πανέμορφα από μια ξεχωριστή ορυκτότητα, υπενθυμίζοντάς μας γιατί αυτός ο συνδυασμός ποικιλίας και περιοχής είναι επάξια ο πιο αναγνωρισμένος στον κόσμο!
Η Catherine και ο Pierre Breton, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση στην καλλιέργεια αμπελιών, που τους κληροδοτήθηκε μετά από περίπου 4 γενιές, με αφετηρία το 1886. Τα αμπέλια βρίσκονται στο Bourgueil της κοιλάδας του Λίγηρα, η οποία φημίζεται παγκοσμίως για τα μοναδικής ποιότητας Chenin Blanc του. Το κλίμα στην περιοχή είναι ήπιο και το έδαφος από ασβεστόλιθο και κιμωλία δίνει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Chenin, τονίζοντας ιδιαίτερα το terroir της περιοχής. Η πρώτη ετικέτα Le Dilletante, ήταν παιδί της Catherine και από τότε μέχρι και σήμερα επιμένει στη βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια των αμπελιών, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Το Le Dilletante Chenin αποτελείται από 100% Chenin Banc, της περιοχής Vernou sur Brenne που μετά από χειρωνακτικό τρύγο, πιέστηκαν ελαφρά ώστε να απομονωθεί το πιο ποιοτικό μέρος του χυμού τους, που κατέληξε σε ανοξείδωτες δεξαμενές με φυσικές ζύμες. Το έδαφος δίνει μια έντονη αλλά πολύ διαφορετική ορυκτότητα από ότι έχεις δοκιμάσει μέχρι στιγμής, ενώ μια μικρή πινελιά υπολειμματικών σακχάρων φέρνει την απόλυτη ισορροπία. Μένει 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια και το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κρασί που, όπου και να βρεθεί, θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του!
Θα το απολαύσεις σίγουρα σκέτο, αλλά δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις τη γευστική πανδαισία με μια αστακομακαρονάδα ή με μια τάρτα chèvre.