ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dongo Furmint 2016 - Mad Wines
Mad Wines

DONGO FURMINT 2016 - MAD WINES

  Ουγγαρία
€46,70
€40,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το MAD Dongo είναι το ουγγρικό κρασί που μπορείς να συγκρίνεις με premium Βουργουνδίες. Αν προλάβεις φυσικά και δεν εξαφανιστεί από την ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες ώρες...

Εξοικειωμένος ή όχι με τις ουγγρικές ποικιλίες, μόλις έπεσες τυχαία πάνω σε ένα “madly” premium κρασί της περιφέρειας του Tokaj (Τοκάϊ), και συγκεκριμένα της ομάδας οινοποιών MAD. Η περιοχή είναι φημισμένη για τα γλυκά κρασιά της, τα Tokaj Aszu, και για τα ιδιαίτερα ηφαιστειογενή εδάφη της, που δίνουν έντονο mineral χαρακτήρα. Οι οινοποιοί του MAD Dongo, είδαν τις δυνατότητες αυτού του terroir το 2009, και σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, έβαλαν στόχο την ανάδειξη της περιοχής και των γηγενών ποικιλιών. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα MAD κέρδισαν σύντομα ένα μεγάλο κοινό και εμείς αναρωτιόμαστε πως μας είχαν ξεφύγει…

Το MAD Dongo είναι ένα single vineyard κρασί από τον χαρισματικό αμπελώνα Dongo, καλλιεργημένο από τον 18ο αιώνα στο χωριό Tállya. Ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και το κρασί ζυμώθηκε από γηγενείς ζύμες. Στη συνέχεια υπέστη μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε για 10 μήνες σε τρίτης χρήσης ουγγρικά δρύινα βαρέλια που λέγονται “zempléni”, και του έδωσαν αυτή την χαρακτηριστική λεπτότητα.

Εμάς μας ενθουσίασε!

Μην βιαστείς να το πιεις, γιατί έχει μέλλον!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι χρυσάφι. Η μύτη του είναι χαρακτηριστικά ορυκτή με το τσακμάκι και το βούτυρο να ξεχωρίζει, ενώ τα ώριμα πυρηνόκαρπα ακολουθούν. Μετά από λίγα λεπτά στο ποτήρι, εκδηλώνει τον πολύπλοκο βουτυρένιο χαρακτήρα του, με ακόμη πιο έντονη την ορυκτότητα και μια υπόνοια αρωμάτων ζύμης, όπως φρέσκο brioche. Τα γλυκά μπαχαρικά οφείλονται στην επαφή με το βαρέλι.

Στο στόμα είναι εξαιρετικά ισορροπημένο και γεμάτο, με έντονα φρουτώδη χαρακτήρα, υψηλή δροσιστική οξύτητα που καθαρίζει τον ουρανίσκο και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Tokaj, Ουγγαρία
Ποικιλία Furmint
Αρώματα Ορυκτότητα, τσακμάκι, βούτυρο, πυρηνόκαρπα, ζύμη, brioche, γλυκά μπαχαρικά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Γυάλινο
Βιολογικό Όχι

DONGO FURMINT 2016 - MAD WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, pasta carbonara, ριζότο μανιταριών, ή μεγάλα λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}