ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Foscarino Soave Classico 2022 - Azienda Agricola Inama
Azienda Agricola Inama

FOSCARINO SOAVE CLASSICO 2022 - AZIENDA AGRICOLA INAMA

  Ιταλία / Soave
€38,20
€33,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ξεχωριστό Soave, με από 94pts από Wine Enthusiast, 93pts James Suckling και Wine Advocate αλλά και 90pts από Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Soave Classico από το οινοποιείο Inama το αγάπησες και εσύ όσο εμείς. Έφτασε η ώρα να δοκιμάσεις και τον μεγάλο του αδερφό, το Foscarino Soave Classico Inama. Ετοιμάσου για πολυπλοκότητα, λευκά άνθη και έντονη ορυκτότητα! 
 
Το οικογενειακό οινοποιείο Inama στην περιοχή του Veneto ασχολείται τα τελευταία 40 χρόνια με την παραγωγή κρασιών που αναδεικνύουν το terroir του Soave. Οι ΠΟΠ περιοχές που φέρουν την ένδειξη "Classicο" υποδεικνύουν πως σε αυτές τις περιοχές η ιστορία του κρασιού κρατάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Με το πέρασμα των χρόνων, οι ποικιλίες που συμμετείχαν σε αυτά βέβαια, μπορεί να άλλαξαν. Το σίγουρο είναι πως αυτές οι περιοχές είναι που κάνουν το κρασί και όχι η ποικιλία. Το Soave συγκεκριμένα, είναι μια περιοχή με ηφαιστιογενές έδαφος και terroir που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά στην Ιταλία.
 
Ο Giuseppe Inama, από το 1960 κατάλαβε τη σημασία των παλαιών αμπελώνων και επένδυσε στην αγορά των καλύτερων της περιοχής. Ένα από αυτά είναι το αμπελοτόπι Foscarino, που βρίσκεται σε υψόμετρο 100-200 μέτρα και διαθέτει νότιο προσανατολισμό, που είναι ο καλύτερος για την ιδανική ωρίμανση των σταφυλιών. Η ηλικία των αμπελιών είναι κατά μέσο όρο τα 50 έτη και ευθύνεται για ένα από τα καλύτερα Soave του οινοποιείου και της περιοχής. Μετά από απαλές πιέσεις, το 60% του χυμού από απαλές πιέσεις της ποικιλίας Garganega, τοποθετήθηκε σε γαλλικά, δρύινα barrique 2ης και 3ης χρήσης, το 30% σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το 10% σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, για 6 μήνες. Το 60%, που ήταν στα βαρέλια, στη συνέχεια μεταφέρεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου παραμένει για 5 επιπλέον μήνες, πριν γίνει το τελικό blend που θα εμφιαλωθεί σε ένα κρασί που είναι η επιτομή της οινοποίησης της συγκεκριμένης ποικιλίας και ολόκληρης της περιοχής του Soave.
 
Το Foscarino Soave Classico Inama 2022, έχει αποκτήσει όγκο και πολυπλοκότητα που δύσκολα ξεχνάς και μπορείς να καταναλώνεις μέσα στα επόμενα 11 χρόνια…Αυτό το κρασί δεν πρέπει να το χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Στη μύτη θέλει χρόνο για να ανοίξει και να απελευθερώσει πλούσια αρώματα χαμομηλιού, νυχτολούλουδου, περγαμόντου, κίτρου, lime, βανίλιας, κερήθρας και αμυγδάλου.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, με δροσιστική οξύτητα, κρεμώδη και ελαφρώς λιπαρή υφή. Αρώματα από αχλάδι, κίτρο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, μέλι, βανίλια, κερήθρα, αμύγδαλο που πλαισιώνονται από νότες ορυκτότητας με μια πολύ απολαυστική επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Soave, Ιταλία
Ποικιλία Garganega
Αρώματα Χαμομήλι, νυχτολούλουδο, περγαμόντο, κίτρο, lime, βανίλια, κερήθρα, αμύγδαλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φέλλος
Βιολογικό Όχι

FOSCARINO SOAVE CLASSICO 2022 - AZIENDA AGRICOLA INAMA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ριζότο λαχανικών, vitello tonnato, ψάρι στήρα στα κάρβουνα, καραβιδομακαρονάδα.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}