ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vintner's Reserve Chardonnay 2022 - Kendall Jackson
Kendall Jackson

VINTNER'S RESERVE CHARDONNAY 2022 - KENDALL JACKSON

  Αμερική / California
€31,40
€27,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Απολαυστικός Καλιφορνέζικος χαρακτήρας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι τo Vintner's Reserve Chardonnay από το οινοποιείο Kendall Jackson, θυμίζει, Chardonnay, θυμίζει τροπικά φρούτα, μέλι, βανίλια και φρυγανισμένο ψωμί και είναι όσα ακριβώς θέλεις από ένα Καλιφορνέζικο λευκό κρασί! ‘Ένα εντυπωσιακό λευκό κρασί, που με τη βελούδινη, κρεμώδη υφή του θα σε αποπλανήσει!

Το οινοποιείο Kendall Jackson είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά στην Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε το 1974 από τον Jess Jackson, ο οποίος ξεκίνησε με 32 εκτάρια γης στην περιοχή που μετέπειτα αναδείχθηκε ως Sonoma Valley AVA. Οι ποικιλίες «αστέρια» του οινοποιείου είναι το Cabernet Sauvignon και το Chardonnay, με την τελευταία να ξεχωρίζει για τα πλούσια, βαρελάτα κρασιά που αποτυπώνουν μοναδικά το terroir της περιοχής. Ένα τέτοιο κρασί είναι και το Vintner's Reserve Chardonnay.

Το Vintner's Reserve Chardonnay παράγεται αποκλειστικά από 100% Chardonnay και τα σταφύλια προέρχονται από τις δροσερές, παράκτιες περιοχές της Καλιφόρνιας. Ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά (5% νέα) και αμερικάνικα (6% νέα) βαρέλια για 5 μήνες, ενώ το η επαφή με τις οινολάσπες και η συχνή του ανάδευση, έχει σαν αποτέλεσμα τη χαρακτηριστική βελούδινη υφή και πολυπλοκότητα. Αρώματα από ανανά, μάνγκο, παπάγια και νότες εσπεριδοειδών, δένουν υπέροχα με το βαρέλι και δίνουν ένα άκρως απολαυστικό αποτέλεσμα.

Το Vintner's Reserve Chardonnay από Kendall Jackson έχει τον πολύ χαρακτηριστικό Καλιφορνέζικο χαρακτήρα και αν είσαι λάτρης του είδους δεν πρέπει να το χάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες. Έντονα αρώματα από ώριμα τροπικά φρούτα, μάνγκο, ανανά, πεπόνι, γλυκό λεμόνι με νότες από βανίλια, καραμέλα βουτύρου, μέλι και φρυγανισμένο ψωμί.

Στο στόμα είναι μέτριου (+) σώματος με ισορροπημένη οξύτητα και πολύ από μάνγκο, παπάγια, πεπόνι, ώριμο ροδάκινο, μέλι, κερήθρα, βανίλια, κρέμα, συνδυάζονται πολύ αρμονικά με το διακριτικό toast από το βαρέλι. Η επίγευση είναι κρεμώδης και μακρά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 11%
Προέλευση Καλιφόρνια, Αμερική
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Μάνγκο, ανανάς, πεπόνι, γλυκό λεμόνι, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, μέλι, φρυγανισμένο ψωμί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VINTNER'S RESERVE CHARDONNAY 2022 - KENDALL JACKSON

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα ζυμαρικών με λευκές σάλτσες, κοτόπουλο με μανιτάρια και ψητό ψάρι με sauce au beurre

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}