Γιατί το αγαπάμε;
Η κομψότητα βρίσκεται στις λεπτομέρειες και στις λεπτές ισορροπίες και ο Κομψός λευκό των Αμπελώνων Καραβιτάκη τα έχει όλα αυτά! Για την ακρίβεια έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι η επιτομή της κομψότητας, συνδυάζοντας 3 ποικιλίες, που η κάθε μια δίνει κάτι διαφορετικό και κάνει τον Κομψό αυτό που λέει το όνομά του.
Ο Νίκος Καραβιτάκης ήθελε να δημιουργήσει ένα κρασί ντελικάτο, αρωματικό, ισορροπημένο, που να ταιριάζει με τα πάντα. Είχε στο μυαλό του την κομψότητα που έρχεται από το πάντρεμα διαφορετικών ποικιλιών και χαρακτηριστικών αλλά παράλληλα ήθελε αυτό το κρασί να φωνάζει Κρήτη. Η ραχοκοκαλιά του blend είναι το Ασύρτικο με την δομή και τη λεμονάτη οξύτητα του. Στη συνέχεια, έρχεται το Βιδιανό με το λιπαρό και ροδακινένιο χαρακτήρα του. Και τέλος έρχεται η Malvasia που δίνει αρωματική ένταση και λουλουδάτα, βοτανικά αρώματα. Το αποτέλεσμα είναι λες και αυτές οι τρεις ποικιλίες γεννήθηκαν για να συμπληρώνουν η μια την άλλη σε μια έκρηξη φινέτσας. Το υπέροχο χαρμάνι εμφιαλώθηκε σε μια απίθανη φιάλη, με ετικέτα σχεδόν έργο τέχνης. Βάλτο δίπλα σε ceviche, sushi, ψητά βερίκοκα με gorgonzola, ψαράκια τηγανιτά, γεμιστά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ταιριάζει πραγματικά με τα πάντα.
Ο Κομψός λευκό των Αμπελώνων Καραβιτάκη δίνει μαθήματα κομψότητας που αν τα χάσεις, θα χάσεις!
Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονα αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, λεμονιού, ανανά, κίτρου, μοσχολέμονου, γκρέιπφρουτ, λεμονανθών και βερίκοκου. Νύξεις από ζουμπούλι και βότανα δίνουν μια πιο ενδιαφέρουσα πινελιά.
Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση.