ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κομψός Λευκό 2023 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΚΟΜΨΟΣ ΛΕΥΚΟ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
€12,70
€11,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Πιο Κομψό Λευκό της Χρονιάς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η κομψότητα βρίσκεται στις λεπτομέρειες και στις λεπτές ισορροπίες και ο Κομψός λευκό των Αμπελώνων Καραβιτάκη τα έχει όλα αυτά! Για την ακρίβεια έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι η επιτομή της κομψότητας, συνδυάζοντας 3 ποικιλίες, που η κάθε μια δίνει κάτι διαφορετικό και κάνει τον Κομψό αυτό που λέει το όνομά του.

Ο Νίκος Καραβιτάκης ήθελε να δημιουργήσει ένα κρασί ντελικάτο, αρωματικό, ισορροπημένο, που να ταιριάζει με τα πάντα. Είχε στο μυαλό του την κομψότητα που έρχεται από το πάντρεμα διαφορετικών ποικιλιών και χαρακτηριστικών αλλά παράλληλα ήθελε αυτό το κρασί να φωνάζει Κρήτη. Η ραχοκοκαλιά του blend είναι το Ασύρτικο με την δομή και τη λεμονάτη οξύτητα του. Στη συνέχεια, έρχεται το Βιδιανό με το λιπαρό και ροδακινένιο χαρακτήρα του. Και τέλος έρχεται η Malvasia που δίνει αρωματική ένταση και λουλουδάτα, βοτανικά αρώματα. Το αποτέλεσμα είναι λες και αυτές οι τρεις ποικιλίες γεννήθηκαν για να συμπληρώνουν η μια την άλλη σε μια έκρηξη φινέτσας. Το υπέροχο χαρμάνι εμφιαλώθηκε σε μια απίθανη φιάλη, με ετικέτα σχεδόν έργο τέχνης. Βάλτο δίπλα σε ceviche, sushi, ψητά βερίκοκα με gorgonzola, ψαράκια τηγανιτά, γεμιστά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ταιριάζει πραγματικά με τα πάντα.

Ο Κομψός λευκό των Αμπελώνων Καραβιτάκη δίνει μαθήματα κομψότητας που αν τα χάσεις, θα χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και έντονα αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, λεμονιού, ανανά, κίτρου, μοσχολέμονου, γκρέιπφρουτ, λεμονανθών και βερίκοκου. Νύξεις από ζουμπούλι και βότανα δίνουν μια πιο ενδιαφέρουσα πινελιά.

Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό, Ασύρτικο, Malvasia
Αρώματα Αχλάδι, ροδάκινο, λεμόνι, ανανάς, κίτρο, μοσχολέμονο, γκρέιπφρουτ, λεμονανθός βερίκοκο, ζουμπούλι, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΜΨΟΣ ΛΕΥΚΟ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαβράκι ceviche, φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού, οστρακοειδή, πράσινη σαλάτα με ψητά βερύκοκα και κατσικίσιο τυρί.

Γεμιστά κατσαρόλας με κους κους

Για τη γέμιση
 250 γρ. κους κους
 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
 40 ml. ελαιόλαδο
 150 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
 4 σφιχτές ντομάτες
 4 κολοκύθια στρογγυλά
 4 πιπεριές πράσινες
 60 ml. ελαιόλαδο
 100 ml. τοματοχυμό
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Κόβουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από ταλαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και 40 ml. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κους κους και 50 ml. νερό.


Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε 60 ml. ελαιόλαδο, 100 ml. τοματοχυμό, 150 ml. νερό, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε τα γεμιστά.


Τοποθετούμε την κατσαρόλα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατοπιν σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ή να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε, τρώγονται και κρύα

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα και μια-δυο πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
– Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε τα γεμιστά και στο φούρνο
– Το κουκουνάρι και τη σταφίδα μπορούμε να τα παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}