Το Matassa Blanc είναι το κρασί που θα σε κάνει να ξεκινήσεις να πίνεις natural κρασιά αν δεν το κάνεις ήδη. Το παγκόσμιου πλέον φήμης οινοποιείο Domaine Matassa βρίσκεται σε μια από τις πιο πολύμορφες περιοχές την Νότιας Γαλλίας, την περιοχή Languedoc-Roussillon.
Το Domaine Matassa δημιουργήθηκε στους πρόποδες των Πυρηναίων, στο Calce, το 2002 από τη συνάντηση δύο μεγάλων οινολόγων, ενός του παλιού και ενός του νέου κόσμου, που έχουν δουλέψει στα πιο γνωστά οινοποιεία του κόσμου! Αυτοί είναι ο Tom Lubbe και ο Sam Harrop που ξεκίνησαν με μόλις 1800 φιάλες και την τρέλα τους. Το οινοποιείο λατρεύει τη φύση, καλλιεργεί βιοδυναμικά 12 εκτάρια τοπικών ποικιλιών και δουλεύει με παλιούς αμπελώνες, έως και 113 ετών. Χαμηλές αποδόσεις, μόνο αυθόρμητες ζυμώσεις, αποκλειστικά γηγενείς ζύμες και καθόλου έως ελάχιστα θειωδη αν χρειαστεί, καθορίζουν τον βασικό χαρακτήρα των κρασιών τους.
Το Matassa blanc είναι blend κυρίως Grenache Gris (70%) και Macabeo (30%), απο αμπελωνες ηλικίας 95 ετών. Με θολό πορτοκαλοκιτρινο χρώμα αφού μένει για περίπου δύο εβδομάδες με τις φλούδες και εκπληκτική μύτη εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων και ορυκτοτητας ζυμώνει και ωριμάζει σε foudre χωρητικότητας 2000 λίτρων αποκτώντας αξιοζήλευτη συμπύκνωση και ισορροπία.
Στο ξαναλέμε. Αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου φυσικό κρασί.