Νασίτης, θα πει νησιώτης (στη δωρική διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι κάτοικοι της Σαντορίνης μετά την έκρηξη του ηφαιστείου). Και ένας ντόπιος νησιώτης, χαρμάνι των 3 λευκών ποικιλιών της Σαντορίνης, είναι η καλύτερη παρέα για την επίσκεψή μας στο νησί της μαύρης πέτρας.
Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο οινοποιούνται ξεχωριστά. Συναντιούνται και η κάθε μια έχει να πει τα δικά της. Σαν φίλες που είχαν να βρεθούν καιρό. Κομψότητα, σπιρτάδα, οξύτητα, «ορυκτότητα», φρούτα και λουλούδια είναι τα πρώτα που είχαν να πουν. Μετά είπαν κι άλλα.
Τώρα κάνε εικόνα αυτό. Είναι καλοκαίρι, ετοιμάζεις το ταξίδι σου στη Σαντορίνη ανυπομονώντας να ανακαλύψεις τα πάντα για το ηφαίστειο, να περπατήσεις στην Καλντέρα, να κάνεις κατάδυση στους μυστηριακούς βυθούς της Σαντορίνης αλλά και να απολαύσεις την Σαντορινιά γαστρονομία!
Είτε πας τελικά είτε αλλάξει κάτι στα πλάνα, με τον Νασίτη του Οινοποιείου Βασάλτης η Σαντορίνη μπορεί εύκολα να έρθει στο ποτήρι σου. Και αυτές οι διακοπές δεν τελειώνουν…