Το Noughty Blanc ανήκει σε μια premium κατηγορία μη αλκοολούχων κρασιών, που δημιούργησε η Amanda Thomson, ιδρύτρια της πιστοποιημένης B-Corp εταιρείας Thomson and Scott. Αν έχεις άγνωστες λέξεις θα τα εξηγήσουμε όλα!
Το 2006 μια ομάδα ανθρώπων ίδρυσε την εταιρεία B Lab, με σκοπό την εφαρμογή μιας μορφής οικονομίας, υποστηριζόμενη από επιχειρήσεις που πληρούν πολύ αυστηρά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης και υπευθυνότητας, μέσω του πιστοποιητικού B-Corp. Έτσι θα εξασφαλίζεται μόνο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον. Η Thomson and Scott, διαθέτει ένα τέτοιο πιστοποιητικό, πράγμα καινοτόμο στο χώρο του κρασιού. Έτσι η Amanda βραβεύτηκε από το διάσημο Le Cordon Bleu Entrepreneur, του Παρισιού για την καινοτομία της στη δημιουργία κρασιών χωρίς αλκοόλ και σήμερα, αυτά φιγουράρουν σε bars όλου του κόσμου, αλλά και πολλών εστιατορίων με αστέρια Michelin. Καθόλου άσχημα δεν τα πήγε!
Το Noughty Blanc λοιπόν είναι φτιαγμένο από 100% βιολογικά σταφύλια, κατά 55% Chenin Blanc και 45% Chardonnay προερχόμενα από το Cape Town στη Νότια Αφρική. Το κρασί ζυμώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να διατηρηθούν τα αρώματα και στη συνέχεια ωριμάζει για 2 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να ενισχυθεί η πολυπλοκότητα. Στη συνέχεια με τη μέθοδο της περιστροφής κώνου, που γίνεται σε κενό αέρος, αφαιρείται το αλκοόλ, ενώ ο χαρακτήρας του κρασιού και των ποικιλιών παραμένει αναλλοίωτος!
Απόλαυση χωρίς ενοχές, για το lunch break από τη δουλειά ή για τις ημέρες που «δεν θέλεις να πιείς άλλο αλκοόλ», αλλά «ε, θα πιώ ένα ποτηράκι».