ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νυχτέρι 2017 - Οινοποιείο Βενετσάνος
Οινοποιείο Βενετσάνος

ΝΥΧΤΕΡΙ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Μεγαλείο του Ασύρτικου Δεν Κρύβεται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Νυχτέρι του Οινοποιείου Βενετσάνος είναι ένα εκρηκτικά πολύπλοκο κρασί που απευθύνεται στους λάτρεις της Σαντορίνης. 

Το Οινοποιείο Βενετσάνος είναι ένα από τα πρώτα που φτιάχτηκαν στο νησί, το 1947. Με θέα που κόβει την ανάσα και ακριβώς πάνω από την καλντέρα, είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Το οινοποιείο για χρόνια έκανε περιορισμένη ποσότητα φιαλών που εξαγόταν στο εξωτερικό ή πουλιόταν μόνο στο νησί. Το 2014 αυτό άλλαξε, το οινοποιείο άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό και αύξησε λίγο την παραγωγή του ώστε να μένουν και κάποιες φιάλες για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Νυχτέρι 2017 είναι από 100% Ασύρτικο το οποίο στα μισά της ζύμωσης μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225lt όπου και παραμένει για 4 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο και φέρει το ορυκτό αποτύπωμα του νησιού.

Οι φιάλες είναι ελάχιστες, γι’ αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες.

Μύτη έντονη με αρώματα μαρμελάδας πορτοκαλιού και λεμονιού, νεραντζιού, μελιού, βανίλιας, φρυγανιάς και έντονο ορυκτό χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και υψηλή συμπύκνωση. Ώριμα εσπεριδοειδή, όπως λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ, βανίλια, ανθόμελο και αίσθηση βρεγμένης πέτρας και καπνού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Πικάντικη επίγευση που διαρκεί. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, βανίλια, νεράντζι, φρυγανιά, βανίλια, ανθόμελο, βρεγμένη πέτρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΧΤΕΡΙ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ψάρια τηγανητά ή στη σχάρα, ζυμαρικά με πλούσιες λευκές σάλτσες όπως μια καρμπονάρα ή κοτόπουλο λεμονάτο.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}