To Pecorino εκτός από πεντανόστιμο τυρί, είναι και ποικιλία σταφυλιού, που δίνει και εξαιρετικά κρασιά! Το ήξερες; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθεις! Το Pecorino του Francesco Cirelli είναι ένα νόστιμο, λιπαρό κρασί, ασορτί με το ομώνυμο τυράκι! Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις…
Ο Francesco Cirelli ανήκει στην ιδιαίτερη κατηγορία των «τρελών» και παθιασμένων οινοποιών. Για να καταλάβεις τι εννοούμε, είναι ορκισμένος βιοδυναμιστής και αυτό γιατί έχει πάθος με το αμπέλι, το περιβάλλον και τον τόπο του και έτσι θεωρεί πως τα προστατεύει. Στα κρασιά του δεν μπαίνει τίποτα χημικό, από την αρχή (αμπέλι) μέχρι το τέλος (φιάλη). Αυτό είναι ένα επικίνδυνο σπορ καθώς, αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να χαθεί και ολόκληρη η σοδειά του χρόνου. O Francesco είναι πεπεισμένος πως αξίζει το ρίσκο, καθώς θεωρεί πως είναι ένας αλχημιστής, όταν φτιάχνει το κρασί του, και φτιάχνει ένα μαγικό φίλτρο, ένα αντίδοτο για την δυστυχία. Και θέλει αυτό το «φίλτρο» να αντανακλά ακριβώς τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, του τόπου και της διάθεσης του.
Το Pecorino, από την περιοχή Colline Pescaressi, είναι ένα τέτοιο κρασί. Προσεκτική δουλειά στο αμπέλι ώστε κάθε χρόνο να παίρνουν όλο και καλύτερους καρπούς, και έτσι το κρασί να δέχεται την ελάχιστη παρέμβαση του οινοποιού. Φρουτώδες αλλά κυρίως λιπαρό, με «αλμυρές» νύξεις είναι ένα κρασί που σε κερδίζει με την πρώτη γουλιά.
Ξεχάσαμε να σου πούμε πως ταιριάζει και με αμέτρητα πιάτα, καλοκαιρινά ή μη! Δοκίμασε το… χθές!