ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Petit Sauvage! Blanc 2023 - Pierre & Antonin
Pierre & Antonin

PETIT SAUVAGE! BLANC 2023 - PIERRE & ANTONIN

  Γαλλία / Languedoc - Roussillon
€15,90
€13,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Vegan, υβριδικές ποικιλίες και Languedoc! Έχουμε την προσοχή σου;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Εντάξει, εδώ με το Petit Sauvage! Blanc των Pierre & Antonin σου έχουμε τεράστιο κελεπούρι! Για την ακρίβεια 4 γιατί και τα 3 αδερφάκια του είναι το ίδιο εκπληκτικά. 

Δυο απίθανοι τύποι, ο Pierre Caizergues και ο Antoin Bonnet αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα μαγικό οινοποιείο σε ένα ακόμα πιο μαγικό μέρος, στην περιοχή Languedoc, μέσα στο Carcassonne, με το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στον κόσμο. Απόλυτα πιστοί στη βιολογική καλλιέργεια, τη φυσική οινοποίηση και τη μηδενική παρεμβολή στο κρασί αλλά και στο περιβάλλον, πρόσεξαν κάθε λεπτομέρεια σε εξωφρενικό βαθμό. Κατάφεραν να πετύχουν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα σε όλες τις εργασίες του οινοποιείου τους, ελαχιστοποίησαν την κατανάλωση ενέργειας και νερού, μείωσαν σημαντικά το βάρος των μπουκαλιών τους χρησιμοποιώντας ειδικής κατασκευής φιάλες από το γειτονικό Aldi, ενώ ακόμα και για τους φελλούς τους επέλεξαν το Roussillon που απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα. Α, και το κερί που χρησιμοποιούν για το σφράγισμα των φιαλών, το παράγουν οι ίδιοι από τα μελίσσια τα οποία προσθέτουν κάθε χρόνο μέσα στα αμπέλια τους. Όσο για τις ποικιλίες που καλλιεργούν, αυτές είναι υβριδικές, δημιουργήθηκαν δηλαδή από το μπόλιασμα διαφορετικών ποικιλιών με αρκετούς πειραματισμούς, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις ασθένειες ώστε να μην είναι απαραίτητη η χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών.

Για το Petit Sauvage! Blanc χρησιμοποιήθηκε η υβριδική ποικιλία Souvignier Gris που αποτελεί συνδυασμό των Seyval Blanc και Zähringer. Αφού παρέμεινε 5 ώρες σε επαφή με τα στέμφυλα, οινοποιήθηκε σε κωνικές δεξαμενές, όπου πέρασε τους επόμενους 5 μήνες. Στη συνέχεια εμφιαλώθηκε με μηδενική προσθήκη θειωδών, με αποτέλεσμα την πιο αγνή έκφραση του terroir της περιοχής του Languedoc. 

Το Petit Sauvage! Blanc είναι η νότα δροσιάς και φρεσκάδας που αναζητάς στο αρωματικό λευκό κρασί για τις σωστές μπαλκονάδες αλλά ταυτόχρονα είναι το κρασί που θα δεις να εξελίσσεται και να ανοίγει στο ποτήρι σου λεπτό με το λεπτό. Ετοιμάσου και για τη συνέχεια. Δηλαδή, πολλά ακόμα. 

Εμείς σου λέμε να πάρεις 6άδα. Εσύ κάνε ότι νομίζεις...

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Έντονα αρώματα από ώριμο κόκκινο μήλο, αχλάδι, φρέσκο και γλυκό κυδώνι, με νότες ξηρών καρπών θα σε εντυπωσιάσουν στη μύτη.
 
Στο στόμα είναι γεμάτο, με δροσερή οξύτητα. Κυδώνι, λεμόνι, γλυκό μοσχολέμονο, αχλάδι και αμύγδαλο συμπληρώνουν ένα πού απολαυστικό σύνολο. Νότες από ιβίσκο, ευκάλυπτο και πράσινο τσάι δίνουν έναν πολύ απολαυστικό και δροσερό χαρακτήρα που παραμένει στην πολύ μακράς διάρκειας επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Carcassonne, Γαλλία
Ποικιλία Souvignier Gris
Αρώματα Μήλο, αχλάδι, κυδώνι, ξηροί καρποί, ιβίσκος, ευκάλυπτος, πράσινο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

PETIT SAUVAGE! BLANC 2023 - PIERRE & ANTONIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Κατανάλωσέ το σκέτο ως απεριτίφ, ή με σεβίτσε λαβράκι, γαρίδες ψητές, ποικιλίες λευκών τυριών

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}