ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πετρουλιανός 2023 - Αμπελώνες Βατίστα
Αμπελώνες Βατίστα

ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΝΟΣ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΒΑΤΙΣΤΑ

  Ελλάδα / Λακωνία
€14,40
€12,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ποικιλία που σίγουρα δεν ξέρεις και σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ξέρεις τι είναι ο Πετρουλιανός; Όχι; Τότε, πρέπει να μάθεις αμέσως, δοκιμάζοντας τον Πετρουλιανό των Αμπελώνων Βατίστα. Η σπανιότατη και σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία είχε κινήσει το ενδιαφέρον του Γιάννη Βατίστα ώστε να την καλλιεργήσει στους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας και στα χέρια της κόρης του Μαρίας, δίνει ένα ιδιαίτερο και ντελικάτο κρασί. Το οποίο για τη χρονιά του 2023 απέσπασε 92pts από Decanter!

Στον κάμπο των Βοιών και στις πλαγιές της Παντάνασσας, δίπλα στη Μονεμβασιά απλώνονται οι αμπελώνες της οικογένειας Βατίστα. Οι ιδανικές συνθήκες βοηθούν στην τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών και ο τόπος φημίζεται για την ιστορία του στο κρασί μιας και από κει έβγαινε το ιστορικό γλυκό κρασί Μαλβάζια. Ο Πετρουλιανός είναι μια λευκή ποικιλία της Λακωνίας που έχει διακριτική οξύτητα και μέχρι σήμερα συμμετείχε μόνο σε χαρμάνια. Η Μαρία Βατίστα τόλμησε να δημιουργήσει ένα μονοποικιλιακό κρασί από Πετρουλιανό και το αποτέλεσμα την δικαίωσε. Το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε ανοξείδωτες δεξαμενές μαζί με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι κομψό με διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων.

Συνδύασε τον Πετρουλιανό των Αμπελώνων Βατίστα με αέρινα τηγανισμένα καλαμαράκια για τον απόλυτο καλοκαιρινό συνδυασμό.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και φίνα αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, περγαμόντου, κίτρου, lime, γκρέιπφρουτ, βοτάνων και χαμομηλιού. Κομψό στόμα με μέτριο σώμα, λιπαρή υφή και διακριτική οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Μονεμβασιά
Ποικιλία Πετρουλιανός
Αρώματα Αχλάδι, ροδάκινο, περγαμόντο, κίτρο, lime, γκρέιπφρουτ, βοτάνα, χαμομήλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΝΟΣ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΒΑΤΙΣΤΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με δροσερές σαλάτες, ελαφριά πιάτα κοτόπουλου ή pasta με θαλασσινά και λευκή σάλτσα, ή μικρά τηγανητά ψαράκια.

Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια

  • 1000 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 750 gr. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφού κόψουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα,  ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με τον κύβο κοτόπουλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το κολοκυθάκι είναι συστατικά που ζητάνε λευκό κρασί. Μέτριο προς γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα θα το βοηθήσουν να συνοδεύσει όμορφα τη σάλτσα αυγολέμονου. Ένα Βιδιανό θα είναι ιδανικός συνρυασμός ενώ και ένα Μοσχοφίλερο με σώμα θα σταθεί επάξια δίπλα του.

Οι προτάσεις μας: Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Αμπελοτεμάχιο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}