ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πλυτό 2023 - Οινοποιείο Θέρως
Theros Wines

ΠΛΥΤΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΘΕΡΩΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
€17,20
€15,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια οινική κολεκτίβα με ορεινό αεράκι Κρήτης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τραγανή οξύτητα,  πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών, φρεσκάδα και ντελικάτα ανθικά αρώματα! Αν δεν σε έχουμε πείσει ακόμα, σου λέμε πως αυτό το Πλυτό είναι ένα κρασί που θα απολαμβάνεις χειμώνα καλοκαίρι και μέσα σου θα ευχαριστείς τη Κρητική γη για τους θησαυρούς που κρύβει!

Αυτή δεν είναι απλά μια νέα σειρά κρασιών. Είναι μια οινική κολεκτίβα που ξεκίνησε το 2020, για να τονίσει όχι απλά τα χαρακτηριστικά των γηγενών ποικιλιών της Κρήτης, αλλά για να στρέψει τους προβολείς στον αμπελώνα και τη συνεργασία του με την κάθε ποικιλία. Και ποιοι συνεταιρίζονται σε αυτή την κολεκτίβα; Ο Κωνσταντίνος Μανουράς, το αμπέλι, η κρητική γη, οι καρποί που ωριμάζουν με περίσσεια αγάπη και προσοχή και φυσικά η μανία και η τρέλα όλης της οινοποιητικής διαδικασίας, από το αμπέλι μέχρι και την εμφιάλωση. Που πιο καλά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τον ίδιο ως «Θέρως, Τρύγος, Πόλεμος»!

Στο Θ{έρως} Wines Collectiva ακολουθούν μεθόδους χαμηλής παρέμβασης, χωρίς χρήση φυτοφαρμάκων και βαρέων χημικών, ενώ ο συνδυασμός με τις νέες τεχνικές αφήνει τον καρπό να δείξει κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος στο οποίο έχει «μεγαλώσει». Αποτέλεσμα αυτών των single vineyard οινοποιήσεων, είναι η απόλυτη και πιο φυσική έκφραση φρούτου και εδάφους.

Το Πλυτό προέρχεται κατά 100% από σταφύλια της ποικιλίας, που καλλιεργήθηκαν σε άνυδρους και  μεγάλου υψομέτρου προ-φυλλοξηρικούς αμπελώνες και ζύμωσαν αυθόρμητα με γηγενείς ζύμες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το σταφύλι διατήρησε τη φρεσκάδα του και κατέληξε σε ένα πολύ ζουμερό, άκρως ισορροπημένο και αναζωογονητικό αποτέλεσμα.  

Ο Κωνσταντίνος έχει μια ιδιαίτερη άποψη και σχέση με την τέχνη και αν δεν τον έχεις συναντήσει από κοντά, μπορείς απλά να δοκιμάσεις τα κρασιά του για να καταλάβεις.

Δοκίμασε το Πλυτό 2023 από Θ{έρως} Wines, τώρα αλλά καλύτερα να κρατήσεις 2-3 φιάλες περίπου μια 6ετία, θα σε ανταμείψουν απλόχερα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι έντονο λεμονί. Έντονος ανθικός χαρακτήρας από γιασεμί, άνθη λεμονιάς και νυχτολούλουδο πλαισιώνονται από τη φρεσκάδα των αρωμάτων του κίτρου, του λεμονιού και του γκρέιπφρουτ. Οι νότες ορυκτότητας και τα διακριτικά βοτανικά στοιχεία ενισχύουν ακόμα περισσότερο το χαρακτήρα της ποικιλίας.

Στο στόμα είναι γεμάτο με τραγανη, δροσιστική οξύτητα. Αρώματα εσπεριδοειδών διατηρούν τη φρεσκάδα και οι αλμυρές νότες προσδίδουν έντονη κομψότητα και ισορροπία. Και εδώ η απαλή βοτανικότητα δίνει ιδιαίτερη φινέτσα καθιστώντας το πολύ γαστρονομικό.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13.6%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Πλυτό
Αρώματα Γιασεμί, νυχτολούλουδο, άνθη λεμονιάς, κίτρο, βρεγμένη πέτρα, θυμάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΛΥΤΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΘΕΡΩΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παλαιωμένο τυρί gouda, λεμονάτο χοιρινό, φαγκρί στα κάρβουνα, λινγκουίνι με αυγοτάραχο και λεμόνι, καπνιστό σολομό

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}