Αν δεν έχεις ακούσει τον Προρωγο Ροδίτη του MicroBio Winery, ήρθε η ώρα! Κάτι νέο ετοιμάζεται εδώ και καιρό από τους πρωτοπόρους Νίκο και Δημήτρη Κουτσοδήμο με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά τη Γαστούνη Ηλείας όπου βρίσκονται τα 60 στρέμματα οικογενειακών, βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνων. Το MicroBio Winery είναι ένα από τα λίγα ελληνικά οινοποιεία που εφαρμόζει πιστοποιημένα τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Καλλιεργούν Ροδίτη, Chardonnay, και στα νεότερα αμπελοτόπια Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτη ενώ πειραματίζονται αρκετά με διεθνείς ποικιλίες. Κράτα αυτό το όνομα γιατί μάλλον θα το ακούς συχνά από εδώ και πέρα!
Ξέρουμε, ο Ροδίτης και το Σαββατιανό ως οι πιο πολυφυτεμένες ποικιλίες στην Ελλάδα δεν σου κάνουν εντύπωση αλλά ο Πρόρωγος Ροδίτης του κτήματος MicroBio είναι ιδιαίτερος.
Πρώτα απ’ όλα, ξέρεις γιατί τον λένε πρόρωγο; Πρόρωγος είναι ο χυμός που βγαίνει από τα σταφύλια χωρίς καμία απολύτως πίεση, παρά μόνο από το βάρος των σταφυλιών που βρίσκονται από πάνω τους. Είναι ο καλύτερος χυμός που μπορείς να πάρεις από τα σταφύλια σου και χρησιμοποιείται στα premium κρασιά κάθε οινοποιού. Τέτοιος είναι ο χυμός που χρησιμοποιήθηκε για τον Πρόρωγο Ροδίτη MicroBio, δίνοντας ένα λευκό κρασί ζωηρό, παιχνιδιάρικο, βιολογικής καλλιέργειας και αν έχεις αδυναμία στα φυσικά κρασιά, αυτό έχει ελάχιστα θειώδη, πολύ κάτω από το όριο.
Με λίγα λόγια, πρέπει να τον δοκιμάσεις γιατί δεν πρόκειται να υπάρχει για πολύ ακόμα...