ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
(Ρ) Αμπελιά 2022 - Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

(Ρ) ΑΜΠΕΛΙΑ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
€75,10
€66,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Ασύρτικο, από την πιο «όμορφη» αμπελιά του οινοποιείου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το (Ρ)αμπελιά είναι ένα single vineyard Ασύρτικο από ένα επιλεγμένο αμπελοτόπι, που δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο από την ομάδα του εμβληματικού οινοποιείου, για τις ξεχωριστές αποδόσεις και την ποιότητα των καρπών του. Ανήκει εδώ και μια 4ετία στους εγκεκριμένους βιολογικούς αμπελώνες του οινοποιείου και θα σε εντυπωσιάσει με την ομορφιά του, εκτός και εντός φιάλης!

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες οινοπαραγωγούς, που έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με τρόπο ηχηρό. Αυτή η ιδιοφυία με το αστείρευτο οινικό ταλέντο, δημιούργησε μια μοναδική κουλτούρα οινοποίησης. Πάνω σε αυτά τα θεμέλια συνεχίζει να χτίζει και η επόμενη γενιά.
Το ιδιαίτερο terroir της Σαντορίνης δίνει έναν μοναδικό χαρακτήρα στα κρασιά. Ωστόσο, οι κλιματολογικές συνθήκες του νησιού, ενώ συμβάλλουν σε αυτόν τον όρο, υπάρχουν αρκετές φορές που τα δοκιμάζουν ακραία. Το συγκεκριμένο αμπελοτόπι ξεχώρισε για αυτόν το λόγο. Παρά τις έντονες ξηρασίες και καιρικές δυσμένειες, απέδωσε καρπούς πολύ υψηλής ποιότητας. Καρπούς όμορφους που έπρεπε να οινοποιηθούν ξεχωριστά. Αμέσως μετά τον τρύγο, που γίνεται χειρωνακτικά, τα σταφύλια μένουν για 24 ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η 12ωρη προζυμωτική κρυοεκχύλιση που ακολουθεί ενισχύει τον εκλεπτυσμένο αρωματικό του χαρακτήρα. Τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά και η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες. Στη συνέχεια το 70% μένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ το υπόλοιπο 30% σε βαρέλια από γαλλική δρυ, που αγκαλιάζουν απαλά και λειαίνουν τις κοφτερές γωνίες του Ασύρτικου.

Η Ραμπελιά ήταν ένα σπάνιο κυκλαδίτικο όνομα που οι Ιταλοί, διόλου άδικα, το έλεγαν Μπέλλα! Όμορφο και σπάνιο, ακριβώς όπως και το πεντανόστιμο αυτό κρασί, αφού βγαίνει μόνο σε 1800 φιάλες. Την ετικέτα κοσμεί ένα από τα έργα της κόρης του Χαρίδημου, Αριάδνης.

Αν είσαι γρήγορος και έχεις και υπομονή, ίσως προλάβεις να πάρεις και μια έξτρα φιάλη για παλαίωση. Η σχέση χρόνου και Ασύρτικου είναι σχέση ζωής!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι έντονο λεμονί με λαμπερές χρυσαφένιες ανταύγειες. Έντονα ανθικά αρώματα από αγιόκλιμα, γλυκό μοσχολέμονο, φλούδα λεμονιού, ώριμο ροδάκινο και γκρέιπφρουτ. Θαλασσινή αύρα και αρώματα φουντουκιού, πλαισιώνονται από πολύ αχνές νότες μάραθου. Ο ορυκτός χαρακτήρας του κρασιού και τα αρώματα τσακμακόπετρας είναι έντονα.

Πλούσιο στο στόμα με μοναδική οξύτητα που στρογγυλεύει από τα ελαφρώς βανιλάτα στοιχεία. Κίτρο και περγαμόντο πλαισιώνονται από νότες βρεγμένης πέτρας, φρυγανισμένου, προζυμένιου ψωμιού και καπνού. Η διακριτική αλμυρότητα ενισχύει περισσότερο τη μακρά του επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Αγιόκλιμα, γλυκό μοσχολέμονο, φλούδα λεμονιού, ώριμο ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, θαλασσινή αύρα, φουντούκι, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες (30%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

(Ρ) ΑΜΠΕΛΙΑ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λιπαρά ψάρια στη σχάρα λιγκουίνι με κυδώνια ή ένα αρνάκι με μυρωδικά στο ξυλόφουρνο.

Ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

400g ψιλοκομμένες ντομάτες

1 λίτρο ζωμό κότας (από κύβο είναι μια χαρά)

300 γρ μακαρόνια

240g πακέτο κατεψυγμένα mix θαλασσινών

μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα,

και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα, την ντομάτα και το ζωμό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα μαγειρεύουμε για 7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο mix θαλασσινών, το αποψύχουμε και το προσθέτουμε στο τέλος, μαγειρεύοντας για 3 λεπτά ακόμη ώστε να δέσει η γεύση με τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα θαλασσινά από τη φύση τους ζητάνε ένα λευκό κρασί, με σπιρτάδα, οξύτητα αλλά και λεπτά αρώματα που δεν θα υπερκαλύψουν τις γεύσεις του φαγητού. Από την άλλη, και ένα ροζέ με διακριτή οξύτητα, ίσως και με νύξη γλυκύτητας, θα έδενε όμορφα με την τομάτα στη σάλτσα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}