ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling 2024 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

RIESLING 2024 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
€21,70
€19,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα νέο εγχείρημα με εγγύηση ποιότητας και ιδιαίτερο ειδικό βάρος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Riesling 2024 από το Κτήμα Παπαργυρίου, προέρχεται από μια ποικιλία που δέχτηκε το άγγιγμα του Μίδα και μετατράπηκε σε ένα μοναδικό λευκό κρασί. Το riesling είναι η αγαπημένη λευκή ποικιλία του Γιάννη Παπαργυρίου, και δεν θα μπορούσε να μην τη μετατρέψει σε ένα κρασί γεμάτο σεβασμό, αγάπη και αφοσίωση, για να γίνει αυτό μια ξεχωριστή αφιέρωση στους γονείς του.

O Γιάννης Παπαργυρίου βαδίζει το μονόδρομο της απόλυτης επιτυχίας, με ότι και αν καταπιαστεί. Η οικογένεια ξεκίνησε το 1978 να ασχολείται με το κρασί όταν ο πατέρας του, Αριστείδης, γεωπόνος με αγάπη για το κρασί, ίδρυσε το Κτήμα στο Λαλιώτη Κορινθίας. Ο γιος του έως και σήμερα συνεχίζει με κάθε κρασί του, να αποτυπώνει τον χαρακτήρα του οινοποιείου!

Δεν γινόταν λοιπόν από τη φύση του να μην ασχοληθεί και με την καλύτερη για αυτόν λευκή ποικιλία. Οι κλώνοι επιλέχθηκαν προσεκτικά, ανάμεσα σε κορυφαίους γερμανικούς, όπου τόσο ο ίδιος όσο και η αδερφή του σπούδασαν και έκαναν το μεταπτυχιακό τους. Το αμπέλι φυτεύτηκε στη θέση Ροδοφύλλη, στα Σοφιανά, σε υψόμετρο 950 μέτρων με ένα μοναδικό terroir που επιτρέπει την άριστη ωρίμανση, ώστε τα σταφύλια να αναπτύξουν την απόλυτη φινέτσα και αρωματική ένταση. Το Riesling 2024 από το Κτήμα Παπαργυρίου, προέρχεται απο τον πρώτο τρύγο αυτού του αμπελώνα.

Το κρασί ζυμώθηκε με γηγενείς ζύμες στη δεξαμενή, ενώ παρέμεινε για 3 μήνες με τις οινολάσπες και συχνό bâtonnage, για να αναδείξει τον πλούτο και την πολυπλοκότητα της ποικιλίας. Εκεί η οξύτητα μαλάκωσε και έδωσε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με τα ελάχιστα αζύμωτα σάκχαρα να το κάνουν έξτρα απολαυστικό. Εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, και ήδη γίνεται ανάρπαστο!

Μπορεί και να προλαβαίνεις έστω και μια φιάλη. Κινήσου γρήγορα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ζωηρό λεμονί. Έχει μέτριο αρωματικό χαρακτήρα με το λεμόνι, το lime το ξύσμα από νεράντζι να πλαισιώνονται από φρέσκο ροδάκινο και γιασεμί.  

Στο στόμα το σώμα είναι μέτριο(+), με τραγανή οξύτητα και λιπαρότητα που ισορροπεί το αποτέλεσμα. Λεμόνι, lime, φλούδα γκρέιπφρουτ και φρυγανισμένο ψωμί. Η επίγευση αφήνει τη χαρακτηριστική ορυκτότητα της ποικιλίας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,4 %
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Λεμόνι, lime, νεράντζι, ροδάκινο, γιασεμί, γκρέιπφρουτ, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING 2024 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πάπια με πορτοκάλι, λεμονάτο κοτόπουλο ή πιατέλες με λιπαρά τυριά και αποξηραμένα φρούτα

Μιρμιζέλι - Η Σαλάτα της Καλύμνου

2 σφιχτές ντομάτες

1 μέτριου μεγέθους αγγούρι

1 μέτρια μεγέθους μελιτζάνα φλάσκα

1 κριθαροκουλούρα

5-6 ελιές

3-4 φιλέτα σαρδέλα παστή ή κολιό

100 gr. τυρί κοπανιστή ή αντίστοιχο τυρί

Ελαιόλαδο

Θρούμπι ή ρίγανη

 

 

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα σε χοντρές φέτες. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.

Βρέχουμε ελαφρά το παξιμάδι και το σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια την ντομάτα, τις μελιτζάνες και το αγγούρι.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, θρούμπι, την κοπανιστή και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κόβουμε τα φιλέτα του παστού ψαριού στα 2-3 και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε την σαλάτα γαρνίροντας με ελιές, μια κουταλιά κοπανιστή και ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο και θρούμπι.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}