ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rimpatrio Limited Edition 2018 - Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη
Οινοποιείο Οικογένειας Γκιρλέμη

RIMPATRIO LIMITED EDITION 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο επαναπατρισμός του Greco di Tufo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rimpatrio Limited Edition από το Οινοποιείο Γκιρλέμη είναι ένα κρασί με τόσο νεύρο και φρεσκάδα που θα σε κάνει να τσεκάρεις αρκετές φορές τη χρονιά, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσεις πως πρόκειται για ένα κρασί του 2018! Φήμες λένε πως το Greco έχει ρίζες στη Στερεά Ελλάδα αλλά μήπως είναι από το Δομοκό συγκεκριμένα; Λέμε εμείς τώρα…

Το 2007 ήταν η χρονιά που η οικογένεια Γκιρλέμη ξεκίνησε τις μελέτες και τους πειραματισμούς για να επιλεγούν οι καταλληλότερες ποικιλίες που θα φυτευτούν στα 350 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων στο Δομοκό. Με τη βοήθεια μιας ομάδας με έμπειρους αμπελουργούς και οινολόγους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αναδείξουν ένα ιδιαίτερο και μέχρι στιγμής αχαρτογράφητο terroir, αυτό του Δομοκού. Από τα πρώτα κιόλας δείγματα τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ενθαρρυντικά όμως φέτος θεωρούμε πως διανύουν την καλύτερη τους φάση. Μετά τις «κλασσικές» ποικιλίες αποφάσισαν να ασχοληθούν με το «εξωτικό» Greco. Το Greco είναι μια ποικιλία της Ιταλίας που φημολογείται πως έχει ελληνικές ρίζες, εξ ου και το όνομα Greco αλλά και το Rimpatrio που συμβολίζει τον επαναπατρισμό της ποικιλίας. Η ποικιλία φυτεύτηκε το 2010 και η πρώτη εμφιάλωση ήταν η χρονιά του 2018. Το κρασί ωριμάζει για 8 μήνες με τις οινολάσπες του, σε ανοξείδωτη δεξαμενή και μετά για ένα χρόνο στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ιδιαίτερο με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.

Δοκίμασε το Rimpatrio Limited Edition από το Οινοποιείο Γκιρλέμη τώρα!

Αν προλάβεις καθώς εμφιαλώθηκε μόνο σε 3,281 φιάλες...

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Rimpatrio Limited Edition από το Οινοποιείο Γκιρλέμη έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα γκρέιπφρουτ, περγαμόντου, ανανά, ροδάκινου, λεμονιού, χαμομηλιού και ζύμης.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τονισμένη οξύτητα. Ροδάκινα, κίτρα, περγαμόντα, αχλάδια, λευκά άνθη και νύξεις ορυκτότητας συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13.3%
Προέλευση Δομοκός
Ποικιλία Greco di Tufo
Αρώματα Γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, ανανά, ροδάκινο, λεμόνι, χαμομήλι, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIMPATRIO LIMITED EDITION 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΚΙΡΛΕΜΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με κοτόπουλο λεμονάτο, ζυμαρικά με τόνο, ξύσμα λεμονιού και κάπαρη, φιλέτο λαβράκι με πουρέ σελινόριζας

Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}