ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Grand Roc 2009 - Domaine Gerard Fiou
Domaine Gerard Fiou

LE GRAND ROC 2009 - DOMAINE GERARD FIOU

  Sancerre
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

"Μια από τις καλύτερες χρονιές του Sancerre" Jancis Robinson

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μόλις βάλαμε στο ποτήρι μας το Le Grand Roc 2009 του Gerard Fiou χρειάστηκε να κοιτάξουμε επανειλημμένα τη φιάλη για να δούμε αν όντως πίνουμε ένα Sancerre του 2009! Το χρώμα δεν είχε σπάσει καθόλου, για την ακρίβεια είχε ακόμα πράσινες ανταύγειες, ενώ στη μύτη γινόταν πραγματικό πάρτι. Απίστευτη πολυπλοκότητα και παράλληλα φρεσκάδα και κομψότητα, μας εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή.

Και αφού ξέρουμε πως έχεις ψηθεί, θα σου πούμε και μερικές πληροφορίες ακόμα, για να τρελαθείς τελείως. Το Le Grand Roc προέρχεται από αμπέλια Sauvignon Blanc 60 ετών, φυτεμένα στο ιδιαίτερο terroir του Sancerre και σε πυριτολιθικό έδαφος (silex) που δίνει την χαρακτηριστική mineral αίσθηση στα κρασιά. Μέρος του κρασιού ζυμώνει σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές ενώ το υπόλοιπο ζυμώνει σε καινούργια δρύινα βαρέλια. Έπειτα το κρασί μένει με τις φίνες οινολάσπες του για 10 μήνες με συχνό battonage. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο, λιπαρό, με κοφτερή οξύτητα και αλμυρή αίσθηση. Τα Sancerre ανήκουν σίγουρα στην κατηγορία των λευκών κρασιών που παλαιώνουν. Σύμφωνα με την Jancis Robinson και το Wine Spectator η χρονιά του 2009 είναι μια από τις καλύτερες και μάλιστα αντέχει και περεταίρω παλαίωση (αμέ!). 

Καταλαβαίνεις τώρα πόσο τυχεροί νιώσαμε όταν έπεσε στα χέρια μας το Sancerre Le Grand Roc 2009 Domaine Gerard Fiou; Δε χρειάζεται καν να σου πούμε ότι είναι σούπερ σπάνιο και αυστηρά περιορισμένες φιάλες!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες.

Μύτη τυπική και έντονη, που ξεχειλίζει φρεσκάδα και αλμύρα. Σπαράγγι και πράσινη πιπεριά συναντούν το φουντούκι, το καβουρδισμένο αμύγδαλο, την φρυγανιά, τον καπνό, το περγαμόντο και το λεμόνι σε ένα φόντο ορυκτότητας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονη λιπαρή αίσθηση. Καπνός, βούτυρο, σπαράγγι, φουντούκι, λεμόνι, πράσινο μήλο, περγαμόντο, grapefruit, ζύμη και αλμυρές νότες συνθέτουν ένα πολύπλοκο και εντυπωσιακό σύνολο. Πικάντικη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2009
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Sancerre
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Σπαράγγι, πράσινη πιπεριά, φουντούκι, καβουρδισμένο αμύγδαλο, φρυγανιά, καπνό, περγαμόντο, λεμόνι, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE GRAND ROC 2009 - DOMAINE GERARD FIOU

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με όστρακα, λιπαρά μεγάλα ψάρια στη σχάρα ή κοτόπουλο a la creme με σπαρράγγια.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}