ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη Λαούδια 2022 - Κάναβα Χρυσού - Τσέλεπος
Κτήμα Τσέλεπου

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΛΑΟΥΔΙΑ 2022 - ΚΑΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ - ΤΣΕΛΕΠΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Απόλυτα συλλεκτικό απόκτημα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Λαούδια, λένε στην Σαντορίνη τις τρύπες που φωλιάζουν οι λαγοί, αλλά Λαούδια, λένε και ένα από τα κορυφαία Ασύρτικα, από τη Σαντορίνη, όσοι ξέρουν. Το ελάχιστης παραγωγής Ασύρτικο, Σαντορίνη Λαούδια Τσέλεπου - Χρυσού, από τον Πύργο, εξαντλείται κάθε χρόνο σχεδόν αμέσως κι αφού έχει σαρώσει όλα τα βραβεία!

Τα σταφύλια προέρχονται από ένα μόνο αμπελοτόπι στην περιοχή Λαούδια στον Πύργο, με υπεραιωνόβια κλήματα Ασύρτικου, φυτεμένα σε πεζούλες. Ο τρύγος γίνεται μόνο όταν τα σταφύλια έχουν υπερωριμάσει και εννοείται ότι είναι χειρωνακτικός. Εντάξει, αν δεν έχουμε ήδη κεντρίσει την προσοχή σου, τώρα ξεκινάνε τα καλά. Η ζύμωση έγινε σε αμφορείς και το κρασί παρέμεινε εκεί να ωριμάσει με τις λεπτές οινολάσπες για 8 μήνες. Έπειτα εμφιαλώθηκε και έμεινε για περίπου 10 ακόμη μήνες στη φιάλη, για να «ξεκουραστεί» και να φτάσει στο ποτήρι σου σαν ηφαιστειακή έκρηξη!

Πολυπλοκότητα και ισορροπία, όπως την περιμένεις από έναν πραγματικό maître των πλούσιων και εκφραστικών κρασιών. Ε ναι, ο Γιάννης Τσέλεπος δε θα συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο από το τέλειο.

Συμπύκνωση που την κόβεις με το μαχαίρι, ηλεκτρική οξύτητα, συνδυασμένη με εκρηκτικά αρώματα και βουτυράτο, πλούσιο σώμα, κάνουν τη Σαντορίνη Λαούδια της Κάναβας Χρυσού-Τσέλεπου ένα πραγματικά συλλεκτικό απόκτημα. Αν και λευκό, προτείνουμε να του συμπεριφερθείς όπως θα έκανες σε ένα κόκκινο κρασί. Άνοιξε το μια ώρα νωρίτερα και απόλαυσέ το δροσερό.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Λαούδια της Κάναβας Χρυσού - Τσέλεπου έχει μέτριο λεμονί χρώμα και πολύπλοκη μύτη. Τα αρώματα εσπεριδοειδών κατακλύζουν το ποτήρι από την πρώτη στιγμή, με το κίτρο, το λεμόνι, το νεράντζι και το γκρέιπφρουτ να κυριαρχούν. Κάποια γλυκά αρώματα μελιού, βουτύρου και βανίλιας ισορροπούν με πικάντικες νύξεις σαφράν και τζίντζερ. Καπνιστές νότες μπαρουτιού και τσακμακόπετρας αναμειγνύονται πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα αρώματα συμπληρώνοντας τον πολυδιάστατο χαρακτήρα μιας απόλυτα εκφραστικής Σαντορίνης.

Στο στόμα εντυπωσιάζει με την κοφτερή οξύτητα να αποτελεί την ραχοκοκαλιά του πραγματικά γεμάτου και πλούσιου σώματος. Απόλυτη ισορροπία με την βουτυράτη αίσθηση να δένει με την υψηλή αρωματική ένταση και τη λεμονάτη αίσθηση. Πληθωρικά αρώματα lime, πορτοκαλιού, αμύγδαλου, ροδάκινου, κερήθρας, καβουρδισμένου βουτύρου και τοστ. Οι πετρόλ νύξεις δεν λείπουν, χαράσσοντας τον δρόμο για το μέλλον.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Κίτρο, λεμόνι, νεράντζι, γκρέιπφρουτ, μέλι, βούτυρο, βανίλια, σαφράν, τζίντζερ, μπαρούτι, τσακμακόπετρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΛΑΟΥΔΙΑ 2022 - ΚΑΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ - ΤΣΕΛΕΠΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, συναγρίδα στα κάρβουνα, στρείδια με σάλτσα miso.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}