ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc Te Muna 2023 - Craggy Range
Craggy Range

SAUVIGNON BLANC TE MUNA 2023 - CRAGGY RANGE

  Νέα Ζηλανδία
€21,70
€19,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Sauvignon που κυματίζει τη σημαία του Νέου Κόσμου υψηλά και περήφανα, με 94pts από το Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν τα αρώματα τροπικών φρούτων, με βοτανικές νότες και πινελιές ορυκτότητας είναι το στοιχείο σου, σου έχουμε νέα! Μόλις βρήκες το κρασί των ονείρων σου. Το Sauvignon Blanc Te Muna - Craggy Range, είναι τόσο λαχταριστό, που μόλις το δοκιμάσεις ο ουρανίσκος σου θα χτυπήσει παλαμάκια!

Ο άνθρωπος πίσω από αυτό το κρασί είναι ο Terry Peabody, που μαζί με τη γυναίκα του Mary, αποφάσισαν το 1993, να δημιουργήσουν μια οικογενειακή κληρονομιά, με σκοπό να περάσει στις επόμενες γενιές. Ο Teddy δεν ήθελε να αγοράσει απλά αμπελώνες, αλλά να καλλιεργήσει τους δικούς του, σε εντελώς ανέγγιχτη γη, έτσι ώστε να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα από το αμπέλι μέχρι την οινοποίηση. Ξεκίνησε την αναζήτηση σε Αμερική και Γαλλία, αλλά η τύχη τον πήγε στη χώρα των βουνών, της φωτιάς και του πάγου! Το οινοποιείο ιδρύθηκε στη Νέα Ζηλανδία, το 1998, στους πρόποδες της εντυπωσιακής κορυφής Te Mata του Martinborough, στη διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή του Hawke's Bay. Εκεί τα εδάφη είναι πετρώδη, ηφαιστειακά και αργιλώδη και αυτό φυσικά, έχει στιγματίσει αυτό το κρασί!

Για το Sauvignon Blanc Te Muna - Craggy Range, το 10% των σταφυλιών ζυμώθηκαν σε ολόκληρα τσαμπιά (μέθοδος whole bunch), συμβάλοντας στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Η ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και γαλλικά βαρέλια barriques (μόλις το 3% είναι νέα). To κρασί ωρίμασε εκεί για 3 μήνες, αποκτώντας την κομψή υφή και τα εκρηκτικά αρώματά του!

Η τελευταία μας λέξη είναι οι 94pts από το Wine Spectator! Από εκεί και πέρα το κρασί θα μιλήσει από μόνο του και εσύ θα ζητήσεις σίγουρα κι άλλο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (-)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό αχυροκίτρνο χρώμα, με πράσινες ανταύγειες. Εκρηκτικά αρώματα passion fruit, άνθη λευκών λουλουδιών, φρέσκα εσπεριδοειδή, κυρίως λεμόνια. Κάποια πράσινα φρούτα δίνουν το παρόν, όπως πράσινα μήλα ενώ το σύνολο πλαισιώνουν απαλές φυτικές νότες φύλλων lime και μελισσόχορτου.

Απολαυστικό στο στόμα με έντονο το passion fruit και τη φρεσκάδα να είναι σε απόλυτη ισορροπία με την τραγανή οξύτητα και την ορυκτότητα. Η επίγευση είναι μακρά, με έναν ελαφρώς αλμυρό χαρακτήρα στο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Martinborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Passion fruit, λευκά λουλούδια, εσπεριδοειδή, λεμόνι, πράσινο μήλο, lime, μελισσόχορτο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC TE MUNA 2023 - CRAGGY RANGE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χτένια και ψητά σπαράγγια, σούπα Tom Kha Gai ή ένα σπανακόρυζο.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}