Το Σαββατιανό της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά ήρθε για να κατακτήσει την καρδιά σου και να διώξει κάθε προκατάληψη που μπορεί να είχες για την ποικιλία. Είναι ζουμερό, τραγανό και φρουτώδες και κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμα των πιο απαιτητικών ουρανίσκων.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Σταμάτης Μυλωνάς έχοντας γεννηθεί πρακτικά μέσα στα αμπέλια και ανάμεσα στα πιθάρια με κρασί του παππού Αντώνη, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να επικεντρωθεί στο κρασί. Και όταν λέμε κρασί στην Αττική εννοούμε φυσικά το Σαββατιανό. Η ιστορία της οικογένειας Μυλωνά πάνω στο κρασί ξεκινά γύρω στο 1917. Μέχρι και σήμερα η σύνδεση της τόσο με τον Αττικό αμπελώνα όσο και με το Σαββατιανό είναι άρρηκτη. Ο Σταμάτης Μυλωνάς σήμερα ακολουθεί μοντέρνες και παραδοσιακές τεχνικές για το Σαββατιανό του με σκοπό να το αναδείξει και να το βάλει στο καθημερινό σου τραπέζι. Η αυστηρή διαλογή δίνει το καλύτερο σταφύλι για το Σαββατιανό της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει για λίγους μήνες με τις φίνες οινολάσπες του.
Απόλαυσε το παρέα με μεζέδες θαλασσινών και φρέσκα λευκά τυριά.