ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαββατιανό 2018 - Μικροοινοποιΐα Μυλωνάς
Μικροοινοποιία Μυλωνά

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2018 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Θα διώξει κάθε προκατάληψη που μπορεί να είχες για το Σαββατιανό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Σαββατιανό της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά ήρθε για να κατακτήσει την καρδιά σου και να διώξει κάθε προκατάληψη που μπορεί να είχες για την ποικιλία. Είναι ζουμερό, τραγανό και φρουτώδες και κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμα των πιο απαιτητικών ουρανίσκων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Σταμάτης Μυλωνάς έχοντας γεννηθεί πρακτικά μέσα στα αμπέλια και ανάμεσα στα πιθάρια με κρασί του παππού Αντώνη, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να επικεντρωθεί στο κρασί. Και όταν λέμε κρασί στην Αττική εννοούμε φυσικά το Σαββατιανό. Η ιστορία της οικογένειας Μυλωνά πάνω στο κρασί ξεκινά γύρω στο 1917. Μέχρι και σήμερα η σύνδεση της τόσο με τον Αττικό αμπελώνα όσο και με το Σαββατιανό είναι άρρηκτη. Ο Σταμάτης Μυλωνάς σήμερα ακολουθεί μοντέρνες και παραδοσιακές τεχνικές για το Σαββατιανό του με σκοπό να το αναδείξει και να το βάλει στο καθημερινό σου τραπέζι. Η αυστηρή διαλογή δίνει το καλύτερο σταφύλι για το Σαββατιανό της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει για λίγους μήνες με τις φίνες οινολάσπες του.

Απόλαυσε το παρέα με μεζέδες θαλασσινών και φρέσκα λευκά τυριά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Σαββατιανό της Μικροοινοποιϊας Μυλωνά έχει ένα λαμπερό λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη ξεδιπλώνονται ευχάριστα αρώματα λεμονιού, περγαμόντου, κίτρου, ροδάκινου, βασιλικού και πετρόλ.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Νότες από ροδάκινο, ανανά και πράσινα φρούτα μπλέκονται με νότες χαμομηλιού και πετρόλ.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αττική, Ελλάδα
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Λεμόνι, περγαμόντο, κίτρο, ροδάκινο, βασιλικός, πετρόλ
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ 2018 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με χορτόπιτα, καλαμαράκια τηγανητά, πράσινη σαλάτα με τσαλαφούτι

Μιρμιζέλι - Η Σαλάτα της Καλύμνου

2 σφιχτές ντομάτες

1 μέτριου μεγέθους αγγούρι

1 μέτρια μεγέθους μελιτζάνα φλάσκα

1 κριθαροκουλούρα

5-6 ελιές

3-4 φιλέτα σαρδέλα παστή ή κολιό

100 gr. τυρί κοπανιστή ή αντίστοιχο τυρί

Ελαιόλαδο

Θρούμπι ή ρίγανη

 

 

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα σε χοντρές φέτες. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.

Βρέχουμε ελαφρά το παξιμάδι και το σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια την ντομάτα, τις μελιτζάνες και το αγγούρι.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, θρούμπι, την κοπανιστή και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κόβουμε τα φιλέτα του παστού ψαριού στα 2-3 και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε την σαλάτα γαρνίροντας με ελιές, μια κουταλιά κοπανιστή και ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο και θρούμπι.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}