ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Stalisma Λευκό 2022 - Kamara Pure
€25,60
€22,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα δροσερό καλοκαιρινό αεράκι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Κάθεσαι στο μπαλκόνι του σπιτιού σου καλοκαιράκι, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει τρομακτικά και ξαφνικά ένα δροσερό αεράκι έρχεται από το πουθενά και φέρνει μαζί του μεθυστικά αρώματα φρεσκοκομμένου lime, μανταρινιού και άνθη λεμονιάς και γιασεμιού. Μάλλον κάποιος εκεί δίπλα απολαμβάνει ένα ποτήρι Stalisma λευκό από το οινοποιείο Kamara Pure!
 
Ο χημικός μηχανικός και οινολόγος Δημήτρης Κιουτσούκης και η οικογένειά του αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους μικρό boutique οινοποιείο, με βάση τις αρχές της περμακουλτούρας. Δηλαδή τη σχεδίαση ενός λειτουργικού συστήματος φυσικής καλλιέργειας, που προέρχεται από την παρατήρηση της φύσης και την ήπια εναρμόνιση της ανθρώπινης παρέμβασης, με σκοπό την πιο φυσική δυνατή συνεργασία τους. Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης οι κρύοι χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια, χαρίζουν στα 110 στρέμματα οικογενειακών ιδιόκτητων αμπελώνων τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελληνικών και ξένων ποικιλιών με έμφαση στο Ξινόμαυρο, τη Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο και την παραγωγή εκπληκτικών κρασιών που μιλούν από μόνα τους!
 
Το Stalisma λευκό περιέχει 80% Μαλαγουζιά, που τρυγήθηκε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να διατηρήσει υψηλή την οξύτητα και την αρωματική ένταση της ποικιλίας. Το 20% Ξινόμαυρου που προστέθηκε έδωσε έναν ελαφρώς τανικό χαρακτήρα, όγκο και ένταση στο σώμα και την επίγευση. Οι δυο ποικιλίες αφού ζύμωσαν χωριστά, έγιναν ένα χαρμάνι και παρέμειναν να ξεκουραστούν σε επαφή με τις οινολάσπες για 3 μήνες. Η εμφιάλωση έγινε χωρίς φιλτράρισμα και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.
 
Το Stalisma λευκό από το οινοποιείο Kamara Pure είναι η υπενθύμιση να κάνεις ένα διάλλειμα δροσιάς και μια βουτιά αναζωογόνησης σε μια θάλασσα αρωμάτων, με καλή παρέα και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς για να το συνοδεύσεις! Και αν αναρωτιέσαι για την παλαίωση, έχει μια 3ετία στο νερό!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι ωχρό λεμονί. Πλούσια αρώματα λεμονιού, κίτρου, lime, μανταρινιού, γκρέιπφρουτ. Διακριτικές νότες από λευκά άνθη κυρίως από λεμονανθό και γιασεμί συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο, ενώ μια διακριτική βοτανικότητα δίνει επιπλέον φρεσκάδα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα με έντονη οξύτητα και διακριτικά τανικό χαρακτήρα. Αρώματα από lime, γκρέιπφρουτ, λεμόνι και κουμ κουατ, πλαισιώνονται από μια απαλή αλμυρή αίσθηση με διάρκεια στην επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο
Αρώματα Λεμόνι, κίτρου, lime, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, γιασεμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

STALISMA ΛΕΥΚΟ 2022 - KAMARA PURE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με τηγανητά ψάρια, συκώτι με λαδορίγανη, καραμελωμένη πανσέτα με σως barbeque

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Ταχίνι


  • 250 γρ. τριβερλάκι
  • 10-12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτρια ρίζα φινόκιο
  • 7-8 ντοματίνια
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πέστο

  • 30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    20 γρ. Ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο
    70 ml. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, το φινόκιο και το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε φουντίτσες και τα ντοματίνια στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Για το πέστο, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του κόλιανδρου. Τα πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ταχίνι, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το πέστο στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 2 λεπτά, καρυκεύουμε με πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη και ζεστή!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Μία έντονα αρωματική σαλάτα με ζυμαρικά, πολύχρωμα λαχανικά και γαρίδες στη σχάρα ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά ήπιας έντασης με ορυκτώδη χαρακτήρα ή με ροζέ με απαλή μύτη και πιπεράτη επίγευση.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}