Κάθεσαι στο μπαλκόνι του σπιτιού σου καλοκαιράκι, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει τρομακτικά και ξαφνικά ένα δροσερό αεράκι έρχεται από το πουθενά και φέρνει μαζί του μεθυστικά αρώματα φρεσκοκομμένου lime, μανταρινιού και άνθη λεμονιάς και γιασεμιού. Μάλλον κάποιος εκεί δίπλα απολαμβάνει ένα ποτήρι Stalisma λευκό από το οινοποιείο Kamara Pure!
Ο χημικός μηχανικός και οινολόγος Δημήτρης Κιουτσούκης και η οικογένειά του αποφάσισαν να ξεκινήσουν το δικό τους μικρό boutique οινοποιείο, με βάση τις αρχές της περμακουλτούρας. Δηλαδή τη σχεδίαση ενός λειτουργικού συστήματος φυσικής καλλιέργειας, που προέρχεται από την παρατήρηση της φύσης και την ήπια εναρμόνιση της ανθρώπινης παρέμβασης, με σκοπό την πιο φυσική δυνατή συνεργασία τους. Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης οι κρύοι χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια, χαρίζουν στα 110 στρέμματα οικογενειακών ιδιόκτητων αμπελώνων τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια ελληνικών και ξένων ποικιλιών με έμφαση στο Ξινόμαυρο, τη Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο και την παραγωγή εκπληκτικών κρασιών που μιλούν από μόνα τους!
Το Stalisma λευκό περιέχει 80% Μαλαγουζιά, που τρυγήθηκε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να διατηρήσει υψηλή την οξύτητα και την αρωματική ένταση της ποικιλίας. Το 20% Ξινόμαυρου που προστέθηκε έδωσε έναν ελαφρώς τανικό χαρακτήρα, όγκο και ένταση στο σώμα και την επίγευση. Οι δυο ποικιλίες αφού ζύμωσαν χωριστά, έγιναν ένα χαρμάνι και παρέμειναν να ξεκουραστούν σε επαφή με τις οινολάσπες για 3 μήνες. Η εμφιάλωση έγινε χωρίς φιλτράρισμα και το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.
Το Stalisma λευκό από το οινοποιείο Kamara Pure είναι η υπενθύμιση να κάνεις ένα διάλλειμα δροσιάς και μια βουτιά αναζωογόνησης σε μια θάλασσα αρωμάτων, με καλή παρέα και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς για να το συνοδεύσεις! Και αν αναρωτιέσαι για την παλαίωση, έχει μια 3ετία στο νερό!