Το να δοκιμάζουμε νέα κρασιά και ιδιαίτερα χαρμάνια, είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» μας. Και αν φυσικά πρόκειται για συνεργασίες ανθρώπων από τον ευρύτερο χώρο του κρασιού, εκεί είναι που πέφτουν και τα στοιχήματα! Το No1 - Terra Apeira ανήκει σε αυτή την κατηγορία και σου λέμε με σιγουριά πως αν δεν ποντάρεις σε αυτό, εσύ θα χάσεις.
Οι ηθικοί αυτουργοί είναι 3 άνθρωποι που έχουν κοινό παρονομαστή το κρασί και αριθμητή την διαφορετική σχέση τους με αυτό! Ο Δημήτρης Τζάκος οινολόγος και οινοποιός, ο Μιχάλης Παπατσίμπας φανατικός οινόφιλος και η οινολόγος «ορειβάτισσα» της Αιγιαλείας και ιδιοκτήτρια του «Akriotou Microwinery», αποφάσισαν να περιπλανηθούν παρέα στους αμπελώνες των Πλαταιών της Βοιωτίας και να δημιουργήσουν τη σειρά Terra Apeira, την αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου αμπελο-οινικής εξερεύνησης των περιοχών και των ποικιλιών της χώρας μας. Τα terroir είναι άπειρα και αυτό ακριβώς δηλώνει και το όνομά του. Μαζί, τόλμησαν να κάνουν πολλές πειραματικές οινοποιήσεις με διαφορετικά χαρμάνια σταφυλιών και από εντελώς διαφορετικά αμπελοτόπια, αλλά εμφιαλώθηκαν μόνο όσες ξεχώρισαν για την καθαρότητα της έκφρασης των σταφυλιών που χρησιμοποιήθηκαν.
Το No1 - Terra Apeira αποτελείται από 55% Μαλαγουζιά, 35% Ασύρτικο και 10% Μοσχάτο και είναι όσο αρωματικό ακούγεται. Γεμάτο φρεσκάδα, ζουμερό φρούτο και λουλουδένια αρώματα που αμέσως θα διακρίνεις στη μύτη. Αλλά μην επαναπαυτείς, γιατί η Ασύρτικη θύελλα που ακολουθεί δεν αστειεύεται καθόλου! Το απολαυστικό blend ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την ελαφρώς λιπαρή του αίσθηση, αφού μένει σχεδόν 45 ημέρες σε επαφή με τις οινολάσπες.
Φυσικά θα το εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύψεις πως στους γευστικούς συνδυασμούς, μόλις απέκτησες έναν άσσο στο μανίκι!