ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tsolikouri 2022 - Makaridge
Makaridge

TSOLIKOURI 2022 - MAKARIDGE

  Imereti, Γεωργία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η τέλεια εισαγωγή στα κρασιά της Γεωργίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν αγαπάς βαθιά το κρασί και είσαι και εσύ στην ομάδα «θέλω να δοκιμάζω νέα πράγματα, διαφορετικά, σπάνια και πολύ απολαυστικά», είμαστε εδώ για εσένα και μόλις παραλάβαμε κάτι πολύ ιδιαίτερο που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις!
 
Η λέξη Tsolikouri μπορεί να σου φαίνεται σχεδόν αστεία και είναι πολύ φυσιολογικό να μην την ακούς συχνά. Πρόκειται για το πιο παραγωγικό σταφύλι της Γεωργίας, μιας από τις παλαιότερες οινοπαραγωγές χώρες του κόσμου με τεράστια ιστορία στην παραγωγή κρασιών και στη χρήση πολύ σπάνιων και ιδιαίτερων μεθόδων οινοποίησης. Το Tsolikouri - Makaridze είναι ένα από τα κρασιά, που δύσκολα βρίσκεις, αλλά μόλις δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί το πάντρεμα των αρχαίων γεωργιανών παραδόσεων, με τις σύγχρονες τεχνικές έχει φέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, τοποθετώντας τη χώρα ξανά στις επάλξεις των παγκόσμιων οινικών δρώμενων.
 
Το οινοποιείο Makaridze βρίσκεται στο Imereti της Γεωργίας και λειτουργεί πλέον με την 5η γενιά στο τιμόνι. Ο Gogita σε ηλικία 23 ετών αποφάσισε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση και να εγκαταλείψει τη βασική του εργασία στο τοπικό δημαρχείο της περιοχής, για να φυτέψει το πρώτο του αμπέλι και να δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα παράδοσης, οινοποίησης και κληρονομιάς, δημιουργώντας φυσικά κρασιά με τις παραδοσιακές γεωργιανές μεθόδους, κάτι που το συμπεριέλαβε και στην NWA (National Wine Association). Τα αμπέλια βρίσκονται στο Terjola, στη δεξιά όχθη του ποταμού Chkhara, σε πλαγιές με αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη και υψόμετρο 250-300 μέτρα, χαρίζοντας στα κρασιά όγκο και αρωματικό πλούτο. Τα σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά πήλινα δοχεία qvevri που θάβονται μέσα στη γη, ώστε η ζύμωση να γίνει στη φυσική θερμοκρασία του εδάφους και να δώσει ένα κρασί με ανύπαρκτα αρώματα βαρελιού, αλλά έντονο εσπεριδοειδές και πολύ νεύρο, που του χαρίζει φρεσκάδα και καθαρότητα.  
 
Το Tsolikouri - Makaridze έχει ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό στυλ που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και πρέπει να δοκιμάσεις τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE)

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Πλούσια αρώματα από λεμόνι, κίτρο, lime, ώριμο βερίκοκο, ώριμο αχλάδι, κίτρινο μήλο και νεκταρίνι.
 
Έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα που προσδίδει έντονη φρεσκάδα. Λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, νεκταρίνι, άνθη λεμονιάς, λουίζα και lemongrass συναντώνται σε μια διακριτική και πολύ κομψή λεμονάτη επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Amber
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Imereti, Γεωργία
Ποικιλία Tsolikouri
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, lime, βερίκοκο, αχλάδι, κίτρινο μήλο, νεκταρίνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φέλλος
Βιολογικό Όχι

TSOLIKOURI 2022 - MAKARIDGE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ποικιλίες κίτρινων τυριών, χοιρινό με δαμάσκηνα, παραδοσιακά λαδερά φασολάκια.

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}