ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Άσπρο Ποταμίσι 2019 - Μικροοινοποιείο Ξυδάκη
Μικροοινοποιείο Ξυδάκη

ΑΣΠΡΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2019 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

  Μύκονος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Εντυπωσιακά Σπάνιο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Άσπρο Ποταμίσι είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν και δυστυχώς δεν μας είχε αφήσει και τις καλύτερες αναμνήσεις. Αυτό όμως ίσχυε μέχρι που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το Άσπρο Ποταμίσι της Μικροοινοποιίας Ξυδάκη. Εντυπωσιαστήκαμε τόσο πολύ με την πολυπλοκότητα, την ισορροπία και την άρτια δομή του, που μας γκρέμισε κάθε προκατάληψη. 

Φέτος ετοιμάσου για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, γιατί το Ποταμίσι 2019 του Γιώργου Ξυδάκη ήρθε αλλαγμένο, βελτιωμένο και στην καλύτερη εκδοχή του! Το μόνο που έμεινε σταθερό στην εξίσωση είναι η ετήσια παραγωγή των σταθερά ελάχιστων φιαλών...

Ο Γιώργος Ξυδάκης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, δοκίμασε το 1966 για πρώτη φορά λιαστή Κουντούρα (Μανδηλαριά) από τον αμπελουργό παππού του και ερωτεύτηκε το κρασί αλλά και τις τοπικές ποικιλίες. Το Μικροοινοποιείο Ξυδάκη ιδρύθηκε το 2001 και περιλάμβανε ένα παλιό αμπέλι με κυκλαδίτικες ποικιλίες, με τις οποίες ασχολούταν ερασιτεχνικά και εμφιάλωνε κρασιά για φίλους και ρέκτες του κρασιού. Η φιλοσοφία του είναι κρασιά από παλιά αμπέλια, κυρίως στη Μύκονο αλλά και από τα γύρω νησιά, με ελάχιστες παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες. 

Το Ποταμίσι 2019 της Μικροοινοποιίας Ξυδάκη δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε αντίθεση με το περσινό, το Ποταμίσι 2019 έχει πιο «πορτοκαλί» χαρακτήρα. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή ήταν η ανάδειξη του μοναδικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Το κρασί ωριμάζει για 8 μήνες με τις οινολάσπες του και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο εγκλωβίζοντας μέσα του πληθωρικά αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Φυσικά μιλάμε για ελάχιστες φιάλες οι οποίες συνήθως κατοχυρώνονται από εστιάτορες και συλλέκτες εν ριπή οφθαλμού. 

Εμείς όμως προνοήσαμε και εξασφαλίσαμε κάποιες φιάλες. Είναι λίγες όμως, οπότε βιάσου! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ποταμίσι 2019 της Μικροοινοποιίας Ξυδάκη έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα με χάλκινες ανταύγειες. Μύτη αρχικά ντροπαλή, που ξεδιπλώνεται σταδιακά. Αρώματα περγαμόντου, κυδωνιού, μελιού, πορτοκαλιού, κουμκουάτ, νεραντζιού, χρυσάνθεμου και φρυγανιάς συμπληρώνονται από mineral νύξεις. 

Στο στόμα σαγηνεύει με τη δομή, το πλούσιο σώμα του, τις ήπιες τανίνες και την τραγανή οξύτητα του. Μέλι, ζαχαρωμένο πορτοκάλι, αγιόκλημα, τοστ, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, λωτός και mineral νότες που εκφράζονται σαν βρεγμένη πέτρα και τσακμακόπετρα δημιουργούν ένα πολύπλοκο και νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Μύκονος
Ποικιλία Άσπρο Ποταμίσι
Αρώματα περγαμόντο, κυδώνι, μέλι, πορτοκάλι, κουμκουάτ, νεράντζι, χρυσάνθεμο, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΠΡΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2019 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα κοτόπουλου.

Ψητά στήθη κοτόπουλου με λάιμ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (από περίπου 1/2 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο

 

Ανάψτε το γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, και το πιπέρι.

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας συχνά με το γλάσο, για περίπου 8 λεπτά. Γυρίστε τα στήθη συνεχίζοντας να αλείφετε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 4- 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι  βάλτε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το ψητό κοτόπουλο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο, το λάιμ και το μέλι. Το κρασί που θα συνδυαστεί ιδανικά με ένα τέτοιο πιάτο θα είναι λευκό ή ροζέ με αισθητή οξύτητα και φρουτώδη αρώματα για να σταθεί επάξια δίπλα στο γλάσο λάιμ. Ένα Chardonnay είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς τα φρουτώδη του αρώματα θα υποστηρίξουν το λάιμ ενώ δεν υστερεί σε οξύτητα και σώμα. Ένας συνδυασμός με SauvignonBlanc θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Οι προτάσεις μας: Chardonnay 2013 – Κτήμα Κοκοτού,  Ψαρραίος Λευκός 2013 – Κωνσταντίνος Ψαρραίος.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}