ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μοσχάτο Τυρνάβου 2014 - Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

  Τύρναβος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα μπουκέτο λουλουδιών στο ποτήρι μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Οι εποχές αλλάζουν! Η Άνοιξη έχει έρθει (θεωρητικά...) εδώ και μέρες! Μαζί της ήρθε και η όρεξη για λουλουδάτα, ολόφρεσκα κρασιά που διεγείρουν τις αισθήσεις φέρνοντας ανθισμένους κήπους στο ποτήρι μας!

Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι μια ερυθρωπή ποικιλία που μετά από κάτι λιγότερο από 100 χρόνια καλλιέργειας στην περιοχή του Τυρνάβου οικειοποιήθηκε πλήρως στο περιβάλλον της και πλέον μετονομάστηκε και επίσημα σε Μοσχάτο Τυρνάβου. Από αυτή τη μοναδικά αρωματική ποικιλία, ο έμπειρος οινοποιός Δημήτρης Μίγας, εφαρμόζοντας μέθοδο blanc de noir (παραγωγή λευκού κρασιού από κόκκινη ποικιλία) δημιούργησε το λευκό Μοσχάτο Τυρνάβου 2014 του Κτήματος Μίγα. Αν ο όρος Άνοιξη για εσάς σημαίνει γλυκά λουλουδάτα αρώματα, φρούτα και ολόφρεσκες γεύσεις, τότε αυτό το κρασί δεν πρέπει να λείψει από τα ποτήρια σας και το καθημερινό σας τραπέζι μιας και η τιμή του το κάνει μοναδική ευκαιρία.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη πλούσια αρώματα αχλαδιού, γλυκολέμονου, μπανάνας, βερίκοκου και ανανά συνδυάζονται με γιασεμί και κρίνο σε ένα μπουκέτο που αποπνέει φρεσκάδα. Βοτανικές νύξεις ρίγανης και χαμομηλιού καθώς και ελαφρά φυτικότητα με τη μορφή χλόης συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Δεμένο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και έντονα φρουτώδη γεύση. Το βερίκοκο και το γλυκολέμονο κυριαρχούν και διατηρούνται στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου
Αρώματα αχλάδι, γλυκολέμονο, μπανάνα, βερίκοκο, ανανάς, γιασεμί, κρίνος, ρίγανη, χαμομήλι, χλόη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα θαλασσινών, λευκά κρεατικά ή και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως ένα σπανακόρυζο.

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο

  • Σπανάκι 750 γρ.
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο
  • 1/2 κουτί κονκασέ
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά (τουρκάκι)
  • 1 κουτάλα λάδι
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλα ρύζι γλασσέ
  • Αλάτι
 

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μισή κουτάλα λάδι.Καβουρδίζουμε ελαφρώς το ψιλικομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι.

Προσθέτουμε  το υπόλοιπο λάδι, μισό κουτί κονκασέ, μία φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, μισή κόκκινη πιπεριά μικρή (τουρκάκι) και μισό φύλο δάφνης. Βάζουμε νερό ώστε να καλυφθεί το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να μαλακώσει το σπανάκι. Προσθέτουμε μια κουτάλα ρύζι γλασσέ και το αφήνουμε να βράσει για 15΄.

Δύο (2) λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τον άνιθο για να δώσουμε άρωμα.
Συνδυασμός με κρασί
Το σπανάκι ζητάει λευκά κρασιά με φυτικά αρώματα ενώ το λεμόνι θέλει οξύτητες για να το ισοσταθμίσουν.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}